Arcalia, locul unde lipsa somnului se transformă în energie

Posted on January 16, 2016 by

share on facebook   

Inițial nu-mi puteam aminti denumirea localității când cineva mă întreba: „Unde mergi în weekend?”. Nu mă așteptam ca după doar trei zile, Arcalia să devină o localitate de care-mi voi aduce aminte cu drag. Doar obiectiv vorbind, am petrecut 3 zile în conacul din Arcalia, însă după numărul de acIMG_2756tivități interesante și emoții investite, am simțit că am stat vreo săptămână.

Nu știu dacă erau oamenii de treabă, subiectele interesante sau energizer-ele care ne-au determinat să ne trezim în fiecare dimineață cu mult (sau mai puțin) zel și să participăm activ în activitățile plănuite atent de echipa Go Free. În orice caz, obiectivul principal al trainingului a fost atins cu siguranță. Poveștile au fost împărtășite, emoțiile trăite și străinii au devenit prieteni, fie prin jocurile de teambuilding la care ne-a provocat trainer-ul, fie prin mima tensionată din fiecare noapte, dar mai ales… pierderea trenului. Știam eu că trebuia să urmărim drumul ales de câine!

Cred că am înțeles de ce se spune că nu cunoști pe cineva până nu călătorești cu el. Pierderea trenului Arcalia-Cluj a fost cu siguranță o oportunitate de a-i cunoaște pe toți și pe mine însămi mai bine. Experiența a demonstrat cum reacționează fiecare în situație de criză, cineva ia rolul de lider, cineva îi înveselește pe restu, cineva îi mai indiferent, însă toți sunt solidari.

Suntem toți diferiți, fiecare are ciudățeniile sale și asta e extraordinar, însă eu am înțeles ceva: am încredere să merg oriunde cu oameni care împart o valiză la doi, împart iubire, multă iubire. Vă mulțumesc pentru tot, Go Free!

 

Cătălina HASNAȘ

 

Material realizat în cadrul proiectului ”Jurnalism Comunitar pentru Solidaritate Socială: StReEt”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondul ONG în România, implementat de Asociația Go Free în parteneriat cu Asociația Studenților Romi Romano Suno, Buzz News și Romania Pozitivă. Acest conţinut nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Leave a Reply