Asociația Go Free lansează primul proiect de jurnalism comunitar pentru tinerii din Cluj

Posted on May 22, 2015 by

share on facebook   

afis StreetGo Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile lansează miercuri, 27 mai, proiectul „Jurnaliști Comunitari pentru Solidaritate Socială: StReEt”, în Cluj-Napoca, la Bastionul Croitorilor (Str. Baba Novac, nr.35). Evenimentul va avea loc de la ora 14 și se adresează tinerilor cu vârste între 15 și 30 de ani.

StReEt este un proiect de 12 luni în care 20 de tineri romi și ne-romi vor învăța să folosească jurnalismul comunitar ca instrument de implicare astfel încât să poată identifica, documenta și reda – în spiritul solidarității sociale și combaterii discursului instigator la ură- realitățile populației rome afectate de inegalități sociale, cazuri de injustiții/nedreptăți sociale sau chiar excluziune, cât și exemple pozitive identificate în 5 comunități rurale multietnice din județele Cluj, Alba, Sălaj și Mureș.

Prin intermediul materialelor realizate, tinerii jurnaliști comunitari vor aduce în atenția publicului larg situațiile de injustiție cu care se confruntă oamenii din „comunitățile StReEt”, cât și a autorităților locale care pot interveni la nivel local/județean/regional pentru a produce o schimbare în aceste comunități.

Prin proiectul StReEt, Asociația Go Free, împreună cu partenerii Asociația Studenților Romi „Romano Suno”, RomâniaPozitivă și BuzzNews și-a propus formarea unei noi generații de tineri jurnaliști comunitari, care înțeleg principiile jurnalismului responsabil, își asumă rolul de watchdog al presei și promovează respectul pentru diversitate și solidaritatea socială în activitatea lor viitoare (în domeniul media, comunicare, relații publice). În ultimele luni ale proiectului, cei 20 de tineri jurnaliști vor fi implicați în stagii de practică oferite în cadrul instituțiilor media, instituțiilor publice sau organizațiilor partenere.

Tinerii interesați să facă parte din echipa de jurnaliști comunitari se pot înscrie până la data de 22 iunie, prin completarea formularului online ce va fi disponibil din 27 mai pe site-ul www.gofree.ro.

Join the event here.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 70 000 EUR.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa asociatiagofree@gmail.com .

Leave a Reply