Workshop “Captain No Hate – promovarea respectului pentru diversitate în social media”

Posted on November 5, 2014 by

share on facebook   

“A fost odată rasism și discriminare […].sfg

Așa începe de multe ori povestea care revine obsesiv în newsfeed-ul contului nostru de Facebook. Știm că nu va fi ușor să-i găsim un final pe măsura așteptărilor noastre, însă va merita efortul să inserăm din când în când în poveste măsuri pozitive de combatere a discursului instigator la ură în mediul online.

Dacă încă ai rămas cu noi după această introducere, te invităm să iei parte la Workshopul “Captain No Hate – promovarea respectului pentru diversitate în social media, organizat de Asociația Go Free în cadrul Festivalului Serile Filmului Gay. Workshopul va avea loc pe 11 noiembrie, între orele 13:00-17:00, în Ceainăria La Perne (Calea Turzii nr.18). Nu există taxă de participare.

În mediul online spunem uneori lucruri pe care nu am îndrăzni să le spunem în public. Un sondaj realizat de Consiliul Europei în cadrul campaniei europene “No Hate Speech”, în 2012, arată că 78% dintre respondenți au găsit în mod regulat pe internet discursuri care instigă la ură. Sesiunile planificate în cadrul workshopului își propun să abordeze această problemă  și să dezvolte împreună cu participanții mesaje media pozitive ca alternativă la cyberhate.

Utilizând resursele puse la dispoziție de organizatori, participanții vor realiza materiale foto/video care vor cuprinde mesajele lor către comunitatea online. Ne vom provoca apoi prietenii, postând pe rețelele de socializare mesajele noastre de susținere a comunității LGBTQIA din România și promovare a respectului pentru diversitate.

Pentru o bună desfășurare a workshopului te rugăm să îți confirmi participarea completând acest formular până la data de 10 noiembrie ora 13:00.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa asociatiagofree@gmail.com

 

Comments are closed.