Călătorie prin timp cu Eurocampionii

Posted on May 13, 2014 by

share on facebook   

Tura asta de campanii electorale pare să fie cea mai marcată de absurdități și de alegeri prost-gândite de până acum.10331754_10152070683662073_1590112441_n Pe de o parte, avem afișele celor de la PMP, care par să promoveze mai degrabă o nouă linie vestimentară decât un mesaj politic, iar pe de altă parte avem noua struțo-cămilă marca PSD, care își trântește sloganurile pro-române peste stock photos făcute în străinătate.

Cu toate acestea, cireașa de pe tort o iau cei de la PNL, al căror spot de campanie este, fără nicio exagerare, cel mai stupid video pe care l-am văzut în ultima vreme. Delectați-vă și voi:

 

 

Hai să facem o scurtă listă cu lucrurile pe care le-am înțeles din acest clip:

 • Existența diferențelor de oră este ceva nenatural. Total nefiresc. Cum adică? N-avem aceeași oră ca la Paris chiar din cauza amplasării noastre pe continent, a distanței Pământului față de soare și a rotației planetei? Cum adică nenatural?
 • Chiar și Budapesta are același fus orar ca și Vestul, numai Bucureștiul nu. Poate pentru că, în mod geografic, România nu face parte din Europa Centrală? Nu știu, zic și eu.
 • De ce să fii nevoit să faci o scădere elementară când poți prea bine să schimbi sistemul orar al unei țări întregi? Acum pot să o sun pe mătușa Hilda din Frankfurt fără să trebuiască să mă gândesc că aici e ora 10 dimineața, iar acolo e 9. Pfu! Merci PNL!
 • Cumva, programul de muncă al românului obișnuit durează cu două ceasuri mai mult decât cel al Europenilor, iar aceasta este o cauză secundară a fusului orar. Cum au reușit oamenii din spatele acestui clip să treacă de clasa întâi?
 • Ora la care își sună românii stabiliți în țară rudele din străinătate de Revelion cauzează inconveniențe grave cetățenilor de rând. Dacă asta chiar ar fi pe bune, înseamnă că lista noastră de priorități ca popor e și mai idioată decât credeam.
 • Eurocampionii au reușit, aparent, să schimbe și fusurile orare din Portugalia și Grecia. De trei ori ura pentru demagogie!
 • Bulgaria ar putea foarte bine să fie în continuare un stat comunist, Islanda este inexistentă, iar poziția Angliei este irelevantă pentru că au obiceiuri ciudate. Da, hai să jignim oamenii pe care se presupune că ar trebui să îi impresionăm, o să funționeze ca uns.
 • Anexarea ilegitimă a Crimeei și eliminarea celor 5 fusuri orare ale Chinei după ce Partidul Comunist a acaparat puterea sunt argumente bune pentru a justifica faptul că guvernul ar trebui să aibă control absolut asupra regulilor elementare de funcționare ale unui stat. Ce fain că dau drept exemplu state care stau incredibil de prost la capitolul democrație. Mi-nu-nat.
 • Ora unui stat este o decizie politică, în niciun caz una luată în baza unor fapte științifice. No comment, asta e deja sinistru.
 • Ceaușescu a stabilit ora actuală a României, iar faptul că avem ora la GMT+2 este o dovadă că încă nu i-am alungat pe comuniști de la conducerea țării. Ca de obicei, comuniștii sunt responsabili pentru tot răul din țară. Ei și Băsescu, desigur.
 • Poziția noastră în Europa va fi de o mie de ori mai bună dacă trecem la ora lor. În mod clar, aceasta este soluția pe care am căutat-o în tot acest timp. Nu era vorba de îmbunătățirea sistemelor sanitare și educaționale, de investiții în infrastructură, de înlăturarea corupției sau de asigurarea unui trai mai bun cetățenilor. Nu, nu, răspunsul se afla în tot acest timp pe încheieturile noastre.

 

Lăsând gluma la o parte, chiar nu și-a dat nimeni seama cât de inutilă și stupidă este această propunere? Știu că 99% din politicienii români sunt corigenți la materia „bun simț elementar”, dar nu credeam că sunt în stare să ducă talentul lor extraordinar de a irosi timp și bani într-atât de departe.

Rușine.

 

Autor: Flavia DIMA

Comments (1)

 

 1. BC says:

  rezonez in totalitate cu tot ce ai scris acolo 🙂