Tinerii din Europa își fac VOCEA auzită în Cluj-Napoca

Posted on April 11, 2014 by

share on facebook   

Asociația “GO FREE” găzduiește în perioada 5-13 aprilie (la Nădășelu, Cluj) un grup de 28 de tineri din Cehia, Germania, Italia, Spania, DSC_0143România și Turcia, în cadrul proiectului “Visionary Organizers Inspiring Change and Empowerment” (VOICE, ro. VOCEA).

În contextul alegerilor europarlamentare, participanții proiectului VOICE au fost încurajați să abordeze deschis tema participării tinerilor prin metode de educație nonformală (open space, storytelling, photovoice, animație video, expoziție vie etc.) dezvoltând campanii menite să inspire și să mobilizeze la acțiune alți tineri din comunitățile lor.

Campaniile create în cadrul proiectului vor ajunge mai întâi, pe 11 aprilie, în comunitatea clujeană, unde echipa internațională împreună cu voluntari ai Asociației Go Free și-au propus să interacționeze cu alți studenți, implementând activități în diferite spații publice din Cluj-Napoca.

_DSC1773O parte din materialele campaniilor vor fi prezentate studenților de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Comunicare și Relații Publice, fiind dezbătute și analizate împreună cu aceștia, astfel încât conținutul lor să devină și mai de impact  pentru această categorie de tineri. Sunt planificate și activități în Piața Unirii, unde participanții vor încuraja trecătorii să-și facă vocea auzită, transmițându-le celor care candidează răspunsul lor la întrebarea: “Pentru ce votez în UE?”. Cei 28 de tineri au decis deja – ei votează pentru bună guvernare, diversitate, transparență, solidaritate, pentru prezent și pentru viitor, pentru participare, pentru Europa.

Visionary Organizers Inspiring Change and Empowerment este un proiect inițiat de “Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile”, finanțat prin Programul Tineret în Acțiune, implementat în parteneriat cu Tmelník o.s., Stadtjugendring Schwabach, Scambieuropei, Youth Association Oportunidad Europa, Genç Yaklaşım Gurubu.

Imagini și mesaje dezvoltate de tineri în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/gofreestudent?ref=hl .

Comments are closed.