PhotoStory à la Go Free

Posted on December 9, 2013 by

share on facebook   

Vino marţi, 10 decembrie de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei  PhotoStory,  în faţa amfiteatrului 101, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, să îţi demonstrăm cum Nonformalul prinde Universitarul încă o dată.

Te aşteptăm cu ochii larg deschişi, cu creativitatea în bagaje şi cu optimismul până la urechi. Noi credem că se mai poate schimba ceva, credem în redecorarea spaţiilor într-o manieră prietenoasă şi caldă, care te întâmpină cu bună dispoziţie.

Astfel, ţi-am pregătit o expoziţie de poveste ce cuprinde 16 fotografii realizate de studenţi de la diferite facultăţi din cadrul UBB. Suntem gata să îţi proiectăm cele mai nonformale spaţii de învăţare, alături de o echipă de oameni spontani şi curajoşi. Avem la noi formule magice, zâmbete şi culoare.

Una din formulele magice se bazează pe Storytelling = metodă ce are ca punct central povestea, un traseu narativ în care personajele urmează un şir de etape prestabilite.  Povestea nu poate să existe însă, fără povestitor şi public. Dialogul dintre aceste trei elemente  face ca această metoda să poată fi folosită atât în scop formativ/educaţional cât şi terapeutic.

O altă formulă magică se bazează pe Photovoice= un grup restrâns de oameni face fotografii pe o temă, se întâlnesc în mod regulat şi îşi prezintă unii altora pozele, le discută, împărtăşesc opinii şi probleme şi îşi construiesc mesajul ca grup. Lângă fiecare poză este notat mesajul autorului ei. Apoi fac o selecţie din fotografii şi le prezintă publicului sau autorităţilor pentru a transmite un mesaj puternic care să le suţină cauza.

Se întâmplă aici, în oraşul în care eşti student.

Te aşteptăm cu drag!

A fost o dată ca niciodată o expoziţie PhotoStory în care imaginile vorbesc, textul conturează traseul, iar tu călătoreşti alături de echipa Go Free…

Comments are closed.