“Funeralii Fericite” la Festivalul de Film Românesc de la Londra

Posted on December 4, 2013 by

share on facebook   

Ieri seară s-a încheiat Festivalul de Film Românesc de la Londra cu proiecția “Funeralii Fericite”, a cărui regizor și actor horatiu malaeleprincipal este Horațiu Mălăele.

Distinsul actor s-a aflat pentru a doua oară în UK la Festivalul de Film Românesc cu proiecția „Funeralii Fericite”, premergătoare fiindu-i proiecția franceză „Nuntă Mută”. Dup[ vizionarea filmului a urmat și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Filmul este o proiecție realistă, privește viața ca un destin predeterminat, urmându-și sensul asemeni unui tramvai ce merge pe o șină. Are o morală pozitivă, un îndemn la iubire, asemeni spuselor Nichitei Stănescu: ”suntem ceea ce iubim”.

Filmul este o combinație între tragedie și comedie, asemeni poporului român despre care se spune că este un popor trist plin de umor.

Go Free a fost prezent la eveniment și a reușit să poarte o scurtă conversație cu distinsul actor Horațiu Mălăele.

Go Free: Ce planuri de viitor aveți? Vreți să faceți mai mult film sau rămâneți în teatru?

1H.M: M-a mai întrebat cineva dacă mai fac filme la vârsta mea. Ăsta e reproș? Da, mai fac filme. Am câștigat 2 filme la CNC, dar sunt bani foarte puțini. A face film în România este o experiență traumatizantă, iar a face film oriunde în lumea asta e ca și cum ai face un copil cu o femeie gonflabilă. De fiecare dată când termin un film îmi spun că e ultimul, dar ulterior intru într-un nou sevraj și mă gândesc să continui.

Intenționez pe viitor să fac un film despre viața lui Vittorio De Sica. De altfel sunt într-un continuu război cu critica de film și teatru, dar eu sunt un tip atipic și mie îmi place așa cum sunt.

Îmi doresc să fiu sănătos, să fac teatru. Joc acum în 10 piese pe roluri principale, așa cum avem teatru alternativ. Am scris o carte de eseuri intitulată “Rătăciri”. Am o Galerie de Grafică în Centrul vechi al Bucureștiului unde sunt expuse caricaturi. (Așa cum se știe am debutat cu acuarela). Îmi mai doresc să continui să joc tenis (acum joc 2-3 ore pe zi), să scriu un roman despre “Nunta Mută” și printre toate acestea îmi doresc să mai fac și film.

În încheiere, înainte de a ne lua ramas bun i-am cerut domnului regizor și actor totodată și un   autograf pentru cititorii revistei Go Free. A răspuns cu tot dragul și cu un zâmbet inconfundabil.

 Autor: Ioana Marinela PARASCA

Comments are closed.