Discover your Dream and Do it

Posted on December 3, 2013 by

share on facebook   

Am luat decizia spontană de a participa la un eveniment educaţional în cadrul proiectului  ’’Discover Dream and Do’’, proiect poza1internaţional implementat de organizaţia pentru tineret Dreams for Life, realizat prin Tineret în Acţiune. Am petrecut 3 ore de dezvoltare personală împreună cu alţi 99 de tineri.  Evenimentul s-a desfăşurat în limba engleză şi a avut loc vineri, 29 noiembrie 2013, între orele 16:00-19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor  Cluj-Napoca. Datorită numărului mare de participanţi am fost împărţiţi în patru grupe, repartizate în patru săli.

Am ajuns în est… da în sala Est, pentru că acolo am fost repartizată de la intrare, iar în est, acolo unde răsare soarele, acolo răsar şi ideile şi oamenii şi tot ce înseamnă natura: culoare, mişcare, vânt, diferite climate, reflecţii în fiecare baltă şi zâmbet larg spre cer, totul porneşte din est.

Am început prin a ne prezenta, iar apoi am continuat prin a ne defini cu ajutorul primei litere din prenumele nostru, totul transformându-se într-o reprezentaţie de moment. Am improvizat caracteristica noastră principală printr-o mişcare, prin tot corpul. Aşa ne-am dezechilibrat din viaţa urbană, facultativă şi ne-am dărâmat construcţia în mii de bucăţi, care mai apoi s-au reunit într-o altă formă, construindu-ne pe noi cei noi, şi asta în doar 3 ore. Deci e adevărat ceea ce se spune despre chinezi referitor la construcţia unui bloc în 2-3 zile.

poza2Ne-am dat creativitatea peste cap, am transferat din emisferele noastre cele mai neobişnuite şi în acelaşi timp practicabile idei. Am inovat noi construcţii, noi forme, modalităţi de a utiliza o simplă agrafă de prins foi. Astfel, de la două liste de 15 noi moduri de utilizare, fiecare listă fiind scrisă în 5 minute, am reuşit ca în a III-a listă să dublăm cantitatea de idei  în acelaşi timp. Oricât de greu ar părea la început, cu o mână de oameni, cu o mână de idei, cu o doză de creativitate, totul e posibil, realizabil.

Ne-am împrietenit în cele mai hazlii moduri, ne-am împachetat în lanţuri încâlcite ca apoi să ne despachetăm în lanţuri ordonate. Concluzia: oricât de încurcat ar fi mediul în care suntem sau oricât de încurcată, încâlcită ni se pare o situaţie, aceasta poate deveni mai bună nu doar pentru noi ca persoane, ci pentru toţi cei implicaţi.

Am luptat ca samuraii, ne-am spus unul altuia: You are super. Şi e adevărat, chiar eşti super, noi doar ţi-am confirmat-o cu o intensitate şi mai mare decât ştiai tu.  Acum credem că te-am convins, mereu eşti super!

Ne-am creat casele viitorului pornind din noi şi primindu-i pe toţi înăuntru. Am dat jos creativitatea din pod şi am ordonat-o în artă,  am adăugat culoare, fizică, chimie şi biologie. Am prins aripi spre un nou nivel.

Astăzi am descoperit curajul învelit în creativitate, teatru, spontaneitate şi multă culoare, am visat cu ochii deschişi şi mâinile întinse şi am făcut ceea ce ne place cu mult drag.

Şi toate astea printre mere şi apă, printre scaune şi pereţi, printre foi şi pixuri.

Ne-am nonformalizat în cele mai neaşteptate moduri, ghidaţi fiind de oameni calzi, energici şi minuanţi, a fost un joc al sentimentelor echilibrate în aer.

Iar dacă toate astea s-au întâmplat în sala Est, doar imaginaţi-vă ce s-a întâmplat în celelalte săli : Vest, Europa şi Centrală.

La sfârşitul evenimentului ne-am adunat cu toţii să ne fotografiem ziua minunată şi să ne împărtăşim experienţele trăite printr-un feedback.

Mulţumesc celor de la Dreams for life pentru că ne-au ajutat să ne descoperim adevăratele vise şi să luptăm pentru ca ele să devină realitate. Azi am primit o bomboană, mâine vom mânca un tort preparat de noi înşine, îl vom mânca împreună.

Am fost 100 de tineri, 100 de idei, 100 de jocuri, 100 de zâmbete şi voie bună, un secol de oameni trăit în 3 ore!

Comments are closed.