Workshopuri pentru profesori: metode de educație nonformală în context universitar

Posted on November 18, 2013 by

share on facebook   

Te invităm să participi, împreună cu alți colegi din catedră, la unul dintre workshopurile organizate de Asociația Go afisFree pentru profesorii din Universitatea Babeș-Bolyai.

Cele două workshopuri de Educație Nonformală sunt organizate în cadrul campaniei „Nonformalul prinde Universitarul” și își propun să promoveze în rândul profesorilor din UBB metode alternative de predare și învățare, ce pot fi implementate în cadrul cursurilor și seminariilor cu scopul de a crește interacțiunea dintre studenți și gradul acestora de participare la ore.

Înregistrarea la workshopuri se face în limita locurilor disponibile (25 locuri/workshop) în ordinea confirmării participării prin completarea Formularului de înregistrare. Toate costurile de formare și organizare sunt acoperite de Asociația Go Free. Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa asociatiagofree@gmail.com . 

Workshop 1: „Metode de Educație Nonformală în context universitar

21 noiembrie, ora 18:00, sala 32, Casa de Cultură a Studenților.

Timp de desfășurare: 2h 30 min.

În cadrul acestui workshop vă propunem să experimentați noi metode și instrumente de educație nonformală (exemplu: MetodaCarusel, Fishbowl/tehnica acvariului, etc). În cadrul atelierului vor fi urmărite acele metode care cresc interacțiunea student-profesor la curs, susțin munca în echipă și pot îmbunătăți relația de comunicare dintre studenți și profesori. De asemenea, vor fi puse în discuție metode alternative de evaluare și feedback ce pot fi aplicate la cursuri de către profesori.

Facilitator: Bogdan Romanică (membru în rețeaua de traineri „Tineret în Acțiune”, http://www.tinact.ro/)

 

Workshop 2: „ProActionCafé – Proiecte educaționale pentru comunitate

25 Noiembrie, ora 17:00, într-o cafenea/ceainărie, în spațiul destinat nefumătorilor- locul exact va fi anunțat ulterior prin email.

Timp de desfășurare: 3h

Atelierul „Pro Action Café: Proiecte educaționale pentru comunitate” este un spațiu pentru conversații relevante, orientate spre acțiune, spre a da startul propriului tău proiect educațional. Ești invitat să aduci la masă căutările, întrebările sau ideile tale în construcție și iei la schimb perspective noi, inspirație, resurse, oportunități și cel mai probabil și câțiva colegi de drum

Metoda Pro Action Café a fost creată în anul 2008 de Rainer von Leoprechting și Ria Baeck în Bruxelles/Belgia, și este izvorătă din metodologia/principiile din „Art of Hosting…”/„Arta de a găzdui conversații semnificative”, cuprinzând în practică elemente/principii regăsite și în metodele World Café (Cafenea Publică) și Open Space.

Pro Action Café integrează experiența de învățare colectivă cu responsabilitatea personală pentru acțiune viitoare, folosind punctele tari ale celor două metode: preia de la Cafeneaua Publică modul simplu și rapid de a activa inteligența colectivă a unui grup, de a face conexiuni între persoane din medii diferite; preia din Open Space provocarea lansată participanților de a aduce ei în discuție teme importante pentru ei și de a invita alți participanți să li se alăture în conversații care să-i ajute să avanseze, să acționeze.

 

Facilitator: Andreea Firăstrăeru (Institutul Român de Training din București, http://www.irt.ro/)

 

CE SĂ ADUCI:

Dispoziția de a fi pregătit pentru orice, dorința de explorare, voie bună, creativitate și chef de connecting!

 

Persoane de contact pentru detalii organizatorice:

Cătălina Mătăsaru – 0747 589 662 (Workshop 1)

Laura Blaj – 0740 263 457 (Workshop 2)

Campania „Nonformalul prinde Universitarul” se desfășoară în perioada 5-29 noiembrie 2013 la inițiativa Asociației Go Free și este susținută de Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), Centrul de Comunicare și PR al UBB și de societatea civilă: Asociația Dreams for Life, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, PATRIR, Fundația Noi Orizonturi, OSUBB, RomaniaPozitiva.ro.

Comments are closed.