ACTitudine sau cum să îți depășești nesiguranța prin teatru

Posted on November 12, 2013 by

share on facebook   

Workshopul organizat de către asociația IMG_0114Dreams for Life și Create.Act.Enjoy la care am avut plăcerea să particip, acum e o frumoasă amintire.

A fost o experiență minunată, care a început cu o primire călduroasă din partea organizatorilor, urmată de mici jocuri de cunoaștere între noi.

Intrarea în rol a fost dată de o familiarizare cu sala în care ne aflam, printr-o metodă nouă pentru mine, și anume umblatul aleatoriu prin sală respectând 4 comenzi date prin numere : 1- stop, 2-mers lent, 3 -mers rapid, 4- alergat cu genunchii cât mai sus, plus gimnastica și jocul de oglindă în echipe de câte doi.

După ce ne-am amuzat și încălzit prin aceste exerciții, a venit momentul creativ în care, tot în echipe de câte doi, am devenit pe rând „păpușari”, dar și „păpuși”. Aici a trebuit să ne formăm partenerul/partenera modelându-i mâinile, picioarele, buzele pentru a fi o păpușă așa cum ne dorim noi, iar după ce terminam păpușa, prindea viață și socializa cu restul păpușilor în cele mai hilare moduri. Pot să mărturisesc că acest spectacol de comedie a creat un mare val de zâmbete, și din partea păpușarilor care priveau, dar și păpușilor.

 IMG_0118După o scurtă pauză în care ne-am revenit din râs, a urmat „povestea in lanț” , un joc in care trebuia să facem o poveste cu întregul grup. Procedeul a fost cam așa: fiecare spunea un cuvânt, iar următorul trebuia să continue pentru a se crea povestea, aici ieșind o poveste tragicomică de iubire ce se învârtea în jurul clătitelor. Pe scurt- un om stătea singur în bucătărie pregătindu-și micul dejun, se uita pe geam și a văzut-o pe ea, cea care îi făcea inima să tresară. Invitând-o la clătite, după ce mai devreme scăpase zahărul peste ele, și-a dat seama că iubirea e mai dulce decât clătitele.

Ultimul act a constat în formarea unei povești în echipe de câte patru, povești care trebuiau formate pe baza a trei elemente : vremea, locația și un obiect cheie.

În acest act, poveștile ce s-au format au fost cireașa de pe tortul comic de care ne-am bucurat în seara respectivă, și s-a putut observa cum din oamenii puțin sceptici în legătură cu ceea ce să zicem grupului, am ajuns oameni care așa de simplu și liber se puteau exprima și manifesta.

În încheierea, vreau să mulțumesc oranizatorilor pentru un workshop care mi-a arătat că în echipă, alături de multe zâmbete, câștigi acea încredere pentru a trece peste situațiile care simți că uneori te depășesc.

* Mai multe informații despre workshop-ul ACTitudine găsiți pe www.http://dreamsforlife.wordpress.com

Comments are closed.