Participă la atelierul “PhotoStory” în campania “Nonformalul prinde Universitarul”

Posted on November 11, 2013 by

share on facebook   

Reprezintă spațiile de învățare din Universitatea Babeș-Bolyai o resursă importantă în educația noastră?afis final PhotoStory

Atelierul de PhotoStory își propune să exploreze acest subiect punând la dispoziția participanților două instrumente de educație nonformală: Photovoice și Storytelling .

Înscrierile se fac până în 13 noiembrie, ora 13:00, pe principiul “primul venit-primul servit”. Confirmarea participării se face pentru toată perioada Atelierului de PhotoStory, printr-un email trimis la adresa asociatiagofree@gmail.com. Email-ul va cuprinde datele de contact (nume, facultate, an, telefon) și  motivatia de a participa la atelier (minim 50 de cuvinte).  Locuri disponibile: 15. Vă rugăm să specificați în email faptul că ați înțeles și vă asumați participarea la Atelier pe întreaga perioadă de desfășurare a acestuia. Participarea este gratuită la toate activitățile.

 

Programul. Atelierul se va desfășura în mai multe etape:

I. Întâlnirea 1, joi, 14 noiembrie 2013.

Prima întâlnire va avea loc joi, 14 noiembrie între orele 16-19* (3 ore) și va urmări:

  • consolidarea echipei de participanți;
  • familiarizarea participanților cu tema atelierului;
  • definirea conceptului de “spațiu de învățare”;
  • utilizarea “Photovoice” și “Storytelling” ca metode de intervenție creativă în spațiul de învățare;
  • stabilirea planului viitor de acțiune.

* locația va fi anunțată prin email participanților selectați. 

II. Explorarea spațiilor de învățare din Universitatea Babeș-Bolyai, 14-21 noiembrie (self-directed learning).

Timp de o săptămână, din 14 noiembrie până în 21 noiembrie participanții vor realiza fotografii pe care le vor cuprinde în Expoziția finală sau vor construi “povestea din spatele fotografiei”.  În această perioadă, participanții își vor gestiona singuri timpul (self-directed learning) – vor decide singuri asupra spațiilor pe care le vor explora în funcție de interesele proprii și își vor stabili programul în funcție de nevoile personale.

La finalul acestei săptămâni, fiecare participant va selecta 5 fotografii/povestiri pe care le va prezenta ulterior în cea de-a doua întâlnire a grupului.

 

III. Întâlnirea 2, 20 noiembrie. Ora va fi stabilită ulterior de comun acord cu participanții.

În cadrul celei de-a doua întâlniri, participanții vor prezenta cele 5 fotografii/povestiri realizate în etapa de explorare a spațiilor de învățare din Universitate, vor dezbate asupra lor și vor alege în mod democratic 25 de fotografii și povestiri care vor intra în Expoziția finală.

IV.  Expoziția PhotoStory. Vernisaj, 26 noiembrie, FSPAC.

Cele 25 de fotografii  și povestiri vor fi expuse în 2 locații din Universitatea Babeș Bolyai. Vernisajul va avea loc în Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, în spațiul de socializare (holul) din fața amfiteatrului 101, în 26 noiembrie. Vernisajul invită la reflecție și dialog, urmărind totodată generarea unui plan de acțiune/ intervenție creativă asupra spațiilor de învățare din UBB,  ce va fi susținut de către Asociația Go Free și promovat mai departe în Universitate.

Facilitatori atelier: Andra Camelia Cordoș și Cătălina Mătăsaru.

Notă! Participanții vor realiza materialele folosindu-se de resursele proprii de care dispun – telefoane sau aparate de fotografiat, tablete etc.

Comments are closed.