O zi Nonformal de bună!

Posted on November 6, 2013 by

share on facebook   

Primul pas în campania „Nonformalul prinde Universitarul” a fost făcut ieri, 5 noiembrie, în Hașdeu. Pe când studenții care au prins un pic de pauză de la cursuri s-au îndreptat înfometați la cantină, noi am fost acolo și le-am pregătit ceva bun, în stilul nostru.

Agitația de dinaintea evenimentului, când fiecare detaliu trebuia pus la punct, s-a diminuat treptat și s-a transformat în entuziasm atunci bcând au început să apară primii oameni cu fețe curioase pe treptele clădirii. Timp de două ore, spațiul din fața cantinei a devenit plin de culori, standuri nonformale și afișe cu mesaje strategic plasate pe pereți.

Sincer, e greu de descris atmosfera care s-a format la fața locului. Pentru noi, actorii evenimentului, a fost un fel de nebunie organizată, un sentiment de fericire care apare atunci când știi că poți să vorbești cu cineva despre un lucru de care tu ești pasionat și că la standul de lângă tine colegul tău face exact același lucru. Articole despre educația nonformală și metodele ei or fi, dar ce am reușit noi a fost să ne apropriem de oameni și să comunicăm sincer cu ei. Le-am explicat cum am știu noi mai bine ce e nonformalul fără să apelăm la definiții lungi și întortocheate și ne-am pus pe noi în față ca exemplu de cum te poate ajuta și cum poți să te dezvolți cu ajutorul ei.

cLângă ușa cantinei am lipit un carton mare cu textul „Vreau o Universitate”. Aici îi rugam pe trecători să ne dea câteva secunde din viața lor și să se gândească la instituțiile academice din care provin și i-am îndemnat să ne scrie ce ar putea schimba la ele, dacă ar putea.  Întrebarea s-a dovedit mai grea decât părea, tinerii fiind un pic resemnați de felul în care decurg lucrurile în facultăți. Dar s-au arătat visători și și-au pus dorințe pentru o universitate „mai flexibilă”, „open minded”, „mai practică” sau „în care vocea studenților să conteze.”

Mulțumiți de eveniment, vă transmitem că acțiunile noastre nu s-au încheiat aici. Intenția de a arăta ce impact poate avea educația nonformală asupra spațiului academic merge înainte cu o nouă acțiune ce va avea loc joi, 7 noiembrie, în Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării în intervalul 12:00-14:00. „Captain Nonformal” va continua să dea o voce studenților, o voce care se vrea auzită.

 

* Mai multe poze de la eveniment pe pagina oficială de Facebook a Asociației Go Free

 

 

Comments are closed.