Expoziție ZEN: scoatem educația în stradă

Posted on October 10, 2013 by

share on facebook   

Ți-ai auzit adesea prietenii vorbind despre educația non-formală dar încă mai ai nelămuriri cu privire la ce înseamnă și ce impact are asupra celor care se împrietensc cu ea? Vino să aflii de ce este atât de specială, direct în stradă! 

Voluntarii Asociației Go Free, Asociației Dreams for Life, Fundației Noi Orizonturi și ai Asociației Green & Wild te așteaptă vineri, între orele 15-16, în Piața Unirii din Cluj-Napoca să-ți povestească experiențele colorate din educația nonformală.

Metoda folosită pentru a promova educația nonformală se numește “expoziție vie” și a fost dezvoltată de Asociația Go Free.

Expoziția vie (living exhibition) este o metodă activă care promovează dialogul între un grup preocupat de o problemă specifică și membrii unei comunități, prin manifestări creative în spațiul public (străzi, parcuri, piețe publice, mall-uri). Inițiatorii expoziției vii aleg suportul (ex. corpul uman, articole de îmbrăcăminte personalizate, etc), tehnica și modul de exprimare (ex. desen, pictură, caricatură, fotografie. etc) potrivite pentru a transmite publicului un mesaj concret, coerent, susținut vizual printr-o prezentare creativă și interactivă.  Detalii despre metodă sunt disponibile pe site-ul www.nonformalii.ro secțiunea “metode”.

Evenimentul este organizat în cadrul evenimentului național Ziua Educației Nonformale 2013.

Comments are closed.