Go Free lansează internshipul “Jurnalism cetățenesc pentru curioși”

Posted on August 14, 2013 by

share on facebook   

Dă un (re)start curiozității tale și transformă-ți conversațiile zilnice în mesaje puternice adresate comunității clujene! 

Asociația Go Free lansează primul program de internship în domeniul jurnalismului cetățenesc – un tip de jurnalism în care oricine poate juca un rol activ în procesul de colectare, analiză și diseminare a informațiilor, chiar dacă nu a urmat un program specializat de formare în domeniul jurnalismului. Și pentru că noi credem în puterea poveștilor spuse în cuvinte simple, dorim să facem echipă cu tineri care să ne ajute să le culegem și să le transmitem mai departe, așa cum am făcut-o, de exemplu, și în proiectul Jurnalism Creativ pentru Democrație.

Programul de internship se va desfășura în perioada 15 septembrie-15 noiembrie, online (până la 1 octombrie) și offline. Internii vor lucra împreună cu redactorii revistei Go Free pentru a identifica subiecte de interes pentru comunitate, vor învăța să-și prezinte mesajele într-o formă creativă, ușor de perceput, și care să trezească interesul și curiozitatea cititorilor pentru subiectele prezentate; vor publica materiale pe site-ul www.gofree.ro și vor beneficia de workshopuri și întâlniri de lucru care să-i ajute să-și dezvolte abilitățile în domeniul media – creative writing, animație video etc.

Cine poate aplica? Orice tânăr cu vârstă peste 18 ani, care poate participa la întâlnirile ce se vor desfășura în Cluj-Napoca în luna octombrie și noiembrie și care își dorește să testeze jurnalismul ca instrument media de activare a comunității.

Înscrierile se fac până la data de 1 septembrie ora 23:59, completând formularul online aici. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa asociatiagofree@gmail.com, persoană de contact Cătălina Mătăsaru.

Programul de internship se va desfășura în regim de voluntariat. Asociația Go Free va asigura condițiile necesare desfășurării activității echipei de jurnaliști. La finalul programului tinerii vor fi încurajați să se înscrie ca redactori permanenți în cadrul redacției Go Free, beneficiind de legitimație de presă, formare continuă și sprijin în dezvoltarea personală și profesională.

 

 

Comments are closed.