Personal Branding – un proiect pentru dezvoltarea tinerilor

Posted on July 17, 2013 by

share on facebook   

OSUBB – Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai susține, împreună cu Fundació Catalunya Voluntària, proiectul „Personal Branding 4EUth Employment”, finanțat de Programul ”Tineret în Acțiune”, Acțiunea 1.1 – Schimb de tineri.

Personal Branding 4EUth Employment este un curs de formare ce va avea loc în județul Cluj-Napoca, localitatea Someșul Rece (Pensiunea „Roata”), în perioada 29.07 – 07.08.2013. Scopul proiectului este să faciliteze învăţarea unor strategii de branding personal şi autopromovare a competențelor personale pentru construirea profilului candidatului de succes pentru piața muncii. Programul se adresează unui număr de 20 de studenți (10 români și 10 spanioli), tineri absolvenți sau aflați în căutarea unui loc de muncă.

În contextul crizei economice actuale și a accentuării procentului de șomaj (conform statisticilor furnizate de UE), tinerii absolvenți necesită o pregătire suplimentară celei aferentă anilor de studiu, pentru a-și dezvolta competențele dobândite, în funcție de cerințele angajatorilor, atât la nivel național și internațional. Personal Branding își propune să faciliteze, pe parcursul a 10 zile, accesul tinerilor la informații din mediul economic, având șansa să își descopere calitățile și să învețe să le pună în valoare într-o manieră individuală.

Ca organizație al cărei scop principal este reprezentarea studențească, Organizația Studenților din Universitatea ”Babeș-Bolyai” (OSUBB) promovează multiculturalismul, susținând crearea unui mediu universitar de calitate, prin intermediul serviciilor educaționale și a facilităților oferite. Astfel, OSUBB își dorește să fie liantul între studenții din facultățile Universității „Babeș-Bolyai”, prin deschiderea oferită de accesul necondiționat la informații, cât și prin rețeaua proprie de comunicare.

Fundació Catalunya Voluntària este o organizație din Spania care promovează activ voluntariatul, ajutând la crearea de oportunități pentru tineri, prin intermediul dezvoltării de competențe esențiale pentru tineri. Prin intermediul de activități non-formale (traininguri, workshopuri, schimburi de tineri), organizația încurajează participarea tinerilor cu oportunități reduse la proiecte internaționale. Totodată, oferă sprijin liderilor de grup și ONG-urilor pentru a participa la evenimente și pentru networking.

„Tineret în Acțiune” este un program al Uniunii Europene care susține activitățile tinerilor de învățare non-formală. Finanțat de Comisia Europeană, „Tineret în Acțiune” promovează cetățenia activă în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de toleranță, încredere și solidaritate.

Comments are closed.