Emoții românești regăsite în labirint la 18+ Festival

Posted on May 22, 2013 by

share on facebook   

În weekend a avut loc în Cluj-Napoca Festivalul 18+. Dacă unora le-au atras atenția concertele planificate în cadrul evenimentului, pe mine organizatorii m-au cucerit din start cu ideea creării unui labirint, la înălțime, așa cum îi stă bine culturii românești – unde altundeva decât sus pe Cetățuie.

Labirintul – construit din material solid – a prins viață prin poveștile românești pe care și-a propus să le spună celor care urmau să-i călce pragul. Zis și făcut: pereții labirintului au fost decorați cu versuri de doine, descântece și legende și pictați cu motive tadiționale și, desigur, nu putea să lipsească muzica bună (eu am ajuns, din păcate, a doua zi în labirint, când deja pe scena de afară concertau niște trupe, așa că mi-au perturbat puțin zen-ul iar muzica din labirint abia mai putea fi percepută).

Constructorii labirintului m-au surprins plăcut prin faptul că au îmbinat foarte ingenios diverse elemente pentru a crea senzații/ experiențe senzoriale celor care au intrat în poveste. Vizualul a fost unul potrivit tematicii, mi-a plăcut cornul deasupra căruia scria “apleacă-ți urechea” – apropos, dacă îți lipeai urechea de el chiar îți vorbea cineva -, plicurile care ascundeau mici mesaje, ca un puzzle al poveștii, și dacă ți se făcea foame, două mâine ieșite dintr-un perete te invitau să apuci un măr (și nu orice măr, ci unul mic, roșu aprins, ca cele pe care le găseam în grădini la țară, căzute prin iarbă).

Cam atât am avut eu de spus, las acum câteva imagini să vorbească de la sine. Eu îi aștept și la anu cu noi idei și experiențe românești.

Foto: Laura Blaj

Comments are closed.