Eveniment de lansare a Revistei Go Free #10: “Povești nerostite”

Posted on April 23, 2013 by

share on facebook   

Asociația Go Free vă invită la evenimentul de lansare a Revistei Go Free #10, intitulat “Povești nerostite”, ediție care va cuprinde articole realizate de 15 studenți în cadrul proiectului Jurnalism Creativ pentru Democrație, desfășurat în luna martie la Sighetu Marmației.

Pentru a fi înțelese, anumite povești au nevoie de mai multă intimitate și încredere, așadar, vă invităm să intrați în lumea poveștilor adunate de noi la Sighetu Marmației, într-o atmosferă prietenoasă, la Librăria Independentă Bookstory,  (Blv. Eroilor, nr. 6-8) joi 25 aprilie, de la ora 18. Vom discuta și vom dezbate o parte din povestirile oamenilor pe care i-am cunoscut în săptămâna petrecută la Sighet, și vom selecta anumite pasaje speciale din articole pentru a fi rostite.

 

“Oameni frumoși, cu gândurile senine mi-au apărut în cale în ultima lună datorită proiectului Jurnalism Creativ pentru Democrație. Uneori i-am cunoscut veseli, spunându-mi povești într-o mansardă, alteori cu ochii umezi, între pereții unei foste închisori politice. Au mai fost și cei care mi-au arătat că o stradă din Sighetu Marmației poate fi un loc perfect pentru o conversație despre istorie sau cei care m-au primit într-o casă bătrânească, cu prispă și porumb agățat la streașină pentru a-mi arăta că dragostea pentru tradiții poate fi un motiv bun ca oamenii să-ți treacă pragul casei iar și iar. Pe mulți alții însă i-am pierdut înainte să îi cunosc, iar azi mi-i pot imagina doar din spusele celorlalți sau din puținele cuvinte pe care au reușit să le scrijelească pe obiecte ce le-au ținut lângă ei, aproape ca sfinte, în întunericul unei celule, luni sau ani la rând.

Împreună, ei toți sunt erorii mei în multele povestiri pe care aș putea să vi le spun la un ceai verde cu iasomie (…). Este timpul să îi ascultăm mai des pe cei care trec prin viața noastră cu poveștile nespuse Andra Cordos

Vă rugăm să confirmați participarea printr-un mail la adresa asociatiagofree@gmail.com . Confirmarea nu este obligatorie însă ne-ar ajuta să ne organizăm mai bine. Participarea este liberă…și plină de surpize 🙂

Vă mulțumim!

Echipa Go Free

Proiectul ”Jurnalism Creativ pentru Democrație” este finanțat de programul Tineret în Acțiune, și sprijinit de Fundația Academia Civică, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Universitatea Babeș-Bolyai și Librăria Independentă Bookstory.

 

Comments are closed.