Rendez-vous la cinema: 5 filme franco-germane

Posted on April 5, 2013 by

share on facebook   

Săptămâna de film franco-germană 8 – 12.04.2013

Germanii si francezii sărbătoresc anul acesta 50 de ani de la semnarea tratatului Elysée, care marchează sfârsitul ostilității multiseculare dintre cele două națiuni. Cu această ocazie, Centrul Cultural German si Institutul Francez prezintă, în
cadrul serii de film intitulată “Rendez-vous la cinema”, cinci filme, coproducții franco-germane. Multe poiecte comunitare s-au dezvoltat din relația apropiată dintre Germania și Franța, astfel încât prietenia franco-germană stă drept model pentru relațiile prospere dintre culturi.
Cele două instituții organizează această serie de evenimente care ilustrează cum prietenia prolifică dintre cele două țări se răsfrânge si asupra filmului. Pe spectatori îi asteaptă cinci capodopere franco-germane, cinci colaborări dincolo de frontiere.
Intrarea este liberă la toate filmele!

Filmele sunt în original, cu subtitrare în limba română sau engleză. Programul filmelor în cadrul săptămânii franco-germane:
Hannah Arendt (D/F 2012, Regie: Margarethe von Trotta)
Lu, 08.04, ora 19, Cinema Mărăsti
Holy Motors (F/D 2012, Regie: Leos Carax)
Ma, 09.04, ora 19, Cinema Mărăsti
La Terre outragée (F/D 2012, Regie: Michale Boganim)
Mi, 10.04, ora 19, Insomnia
Lichter (D/F 2003, Regie: Hans-Christian Schmid)
Jo, 11.04, ora 19, Centrul Cultural German
Code inconnu: Récit incomplet de divers voyages (F/D 2000, Regie: Michael
Haneke)
Vi, 12.04, ora 19, Casa TIFF
Centrul Cultural German este o instutuție culturală, a cărei activitate urmăreste promovarea schimbului cultural între Germania si România si a unei imagini autentice a Germaniei moderne. Centrul oferă cursuri de limbă germană acreditate de Institutul Goethe si deține o bibliotecă vastă, cu sală de lectură. O parte importantă a activității acestuia o reprezintă evenimentele culturale de artă
contemporană, prin care se încurajează dialogul între artisti români si germani si proiecte cu parteneri locali.

Date de contact:
www.kulturzentrum-klausenburg.ro
www.facebook.com/centrulculturalgerman

Comments are closed.