Povestea mea de voluntar (I): Vasile Anton

Posted on March 7, 2013 by

share on facebook   

Această poveste a fost trimisă pe adresa redacției. Așteptăm în continuare mesajele voastre pe adresa studenti.free@gmail.com 

Salutare,

M-am tot sucit să trimit sau nu acest email. Mă gândeam că de ce aș scrie despre mine ca voluntar, dar apoi m-am împrietenit cu acel curaj necesar și am început să tastez.

Sunt voluntar!

Din liceu am început. Nu știam eu în clasa a noua ce înseamnă voluntariatul sau că ceea ce fac eu se numește voluntarit, dar eram reprezentantul elevilor și am organizat o grămadă de concursuri și activități pentru colegii mei. Apoi, la sfârșitul clasei a XI – a am venit la Cluj, la Junior Summer University. Aici am aflat conceptul de voluntariat, aici am văzut oameni faini și implicați și m-am gândit că voi face și eu ca ei!

Nu știu dacă mi-am atins scopul, dar sunt sigur că nu renunț!

Am mers din nou la liceul meu, iar în week-end-uri acasă la părinții mei. În ambele locuri am încercat să schimb ceva. La liceu apăram mai cu patos interesele elevilor în Consiliul de Administrație și îi provocam prin diverse acțiuni, iar la sat am încercat (și încerc) să aduc la lumină frumusețea acestuia, tradițiile și istoria locului.

Poate suna a laudă ceea ce spun, dar nu. Am venit la Cluj. Am intrat în organizații studențești și de atunci fac ceea ce îmi place, fac ceva pentru mine și pentru cei din jur și pentru cei ce vor veni după noi. Poate suna aiurea, dar cred că voluntariatul nu este doar pentru mine, tu, el, ea și noi, voi, ci este pentru oamenii de azi și cei ce vor veni după noi pentru că așa facem ceva și pentru ei!

Povestea mea nu se oprește aici. Am încercat să schițez ideile principale.

Nu în ultimul rând, vreau să vă felicit pentru revista „Go Free”.

Cu drag,

Voluntarul Vasile Anton

Comments are closed.