Aplică ca participant în proiectul Jurnalism Creativ pentru Democrație

Posted on March 5, 2013 by

share on facebook   

Asociația Go Free va implementa în perioada martie-mai proiectul Jurnalism Creativ pentru Democrație, finanțat prin programul Tineret în Acțiune. Scopul proiectului e sa pregătească  tineri în domeniul valorilor și comportamentelor democratice, instrumentelor de participare civică, dar și să dezvolte competențe în jurnalismul creativ.

Prima etapă a proiectului se va desfășura în perioada 21-27 martie în Sighetu Marmației și în localitatea Sarasău, situată la granița cu Ucraina, la ieșirea din Sighetu.

În acestă perioadă participanții vor fi implicați în:

(1)    Sesiuni de formare folosind metode de educație nonformale;

(2)    Activități de documentare la Memorialul Victimelor Comunismului  și al Rezistenței și vizitarea altor obiective relevante pentru tematica proiectului – Muzeul Culturii Evreieşti – Casa Memorială Ellie Wiesel etc;

(3)    Workshopuri de animație/creative writing/photovoice. Materialele create în cadrul workshopurilor vor reflecta experiențele participanților și vor avea scopul de a promova mai departe implicarea tinerilor în comunitate în spiritul valorilor democratice.

Proiectul asigură 3 mese/zi, cazare, cheltuielile privind vizitele de documentare și sesiunile de formare.Transportul până la Sighetu reprezintă contribuția participantului în proiect.

A doua etapă a proiectului se va desfășura în luna aprilie și constă în promovarea materialelor realizate în Sighetu Marmației prin metode nonformale, inovative, atât în mediul virtual, cât și offline. Strategia de promovare va fi stabilită împreună de către participanți și organizatori, cu sprijinul echipei de traineri.

Pentru înscrieri te rugăm să completezi formularul online.Completarea acestui formular se face până la data de 12 martie ora 23:59. Pentru detalii ne poți scrie pe adresa asociatiagofree@gmail.com  . În selecția participanților se va ține cont de echilibrul de gen. Încurajăm implicarea în proiect a tinerilor de etnie romă.

 

 

 

Comments are closed.