Ziua Roșiei Montane

Posted on February 5, 2013 by

share on facebook   

Cu ocazia împlinirii a 1882 de ani de atestare documentară a Roșiei Montane, Asociația Alburnus Maior, Asociația București și Re.generation vă invită în data de 6 februarie 2013 la Ziua Roșiei Montane, eveniment dedicat patrimoniului natural și cultural excepțional al Roșiei Montane.

Cea de-a treia ediție a evenimentului se va desfășura în 30 de orașe din țară și străinătate, propunând publicului un program complex de filme documentare, expoziții, prezentări, dezbateri și concerte.

Ziua Roșiei Montane în Cluj Napoca va consta într-un program menit să sublinieze importanța conservării și punerii în valoare a bogăției din zonă și să readucă în discuție riscurile la care este supusă întreaga localitate minieră de către proiectul minier propus de compania Roșia Montana Gold Corporation.

Program

Casino Chios

18.00 : Expoziție foto Edmond Kreibik “Am fost odată într-un loc…”

20.00 : Proiecție filme documentare

                          De la Copenhaga la Roșia Montana pe bicicletă / Tică Darie , 2012

                          Roșia Montană, un loc la marginea prăpastiei / Fabian Daub / Germania / 2012

 

Gambrinus Pub, Piața Unirii, nr. 25

22.00   Concert Mihnea Blidariu & Nick Fagadar (Luna Amară) | Mushroom Story | DJ Poliglot |

AfterParty by Socol

Intrarea este liberă.

Până în acest an,  Ziua Roşiei Montane a fost sărbătorită în nenumărate oraşe din ţară şi străinătate, precum Roşia Montană, Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj Napoca, Constanţa, Deva, Giurgiu, Iaşi, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara, Vaslui, Chişinău (Rep. Moldova), Princeton (SUA), Berlin (Germania) sau Viena (Austria). Harta și programul orașelor pot fi urmărite pe site-ul Zilei Roșiei Montanewww.ziuarosieimontane.ro.

Comments are closed.