Studenţia – un vis frumos

Posted on February 4, 2013 by

share on facebook   

„Cea mai frumoasă etapă a vieţii este studenţia” îi auzeam spunând pe mulţi dintre prietenii mei, dar pe vremea aceea nu ştiam prea bine la ce se referă, aveam doar 15 ani. Abia trei ani mai târziu aveam să dau piept cu ea – momentul în care am devenit studentă.

Sincer, nu pot spune că am realizat foarte bine ceea ce s-a întâmplat până nu a trecut. Vechea vorbă din bătrâni este foarte adevărată: nu îţi dai seama cât de mult înseamnă ceva pentru tine până nu îl pierzi, în cazul meu până când nu a trecut. Adesea cad pe gânduri şi reflectez dacă aş fi făcut lucrurile altfel. Aş fi învăţat mai mult? Aş fi profitat mai mult de anumite situaţii? Aş fi acordat mai mult timp distracţiei? Ei bine, tind să cred că nu aş fi schimbat nimic…şi de fiecare dată când mă gândesc la această etapă a vieţii mele sfârşesc prin a avea o stare melancolică.

Cum aş putea uita nopţile în care stăteam până dimineaţa împreună cu prietenele mele fără a ne sătura de poveşti? Cum aş putea uita nopţile din cămin, în care mereu se găsea câte un chef la care să mă autoinvit. Cum aş putea uita multitudinea de evenimente pe care ţi le oferă această perioadă şi de la care am avut foarte mult de învăţat, dar, mai ales, cum aş putea să uit clipele frumoase petrecute în incinta facultăţii sau în preajma ei,  în cele mai apropiate cafenele împreună cu colegii mei? Sau vizitele făcute pe terenurile de fotbal pentru a ne susţine echipa favorită sau Sala Sporturilor unde ne jucam câte un meci de volei să ne menţinem în formă. Cum aş putea uita?

Sunt atât de multe lucruri care îmi vin în minte când mă gândesc la acea perioadă a vieţii mele, dar cum toate visele frumoase se termină la un moment dat trebuie să privesc cu încredere spre viitor. Însă pot face ceva pentru voi, dragii mei cititori şi aleg să vă îndemn să nu ezitaţi nici o clipă şi să vă implicaţi în cât mai multe lucruri în studenţie: voluntariat, ONG-uri, festivaluri, internship-uri, drumeţii în natură, training-uri, conferinţe, lansări de carte. Orice. Pentru că timpul zboară. Sunt multe lucruri care merită, trebuie doar să ciuliţi urechile, să faceţi ochii mari şi nu uitaţi: fiţi ACTIVI! Merită!

Articol postat de: Tomuta Teodora Catalina

 

Comments are closed.