Premiera filmului lui Fabian Daub despre Rosia Montana, la Cluj

Posted on December 2, 2012 by

share on facebook   

Te invitam pe 4 si 5 decembrie 2012 la doua proiectii eveniment ale documentarului Rosia Montana – un loc la margine de prapastie in Cluj. Proiectia va fi urmata de discutii in prezenta regizorului Fabian Daub si a echipei care a particapat la realizarea filmului, dar si a invitatilor acestora.

Interesul pentru subiectul Rosia Montana a ajuns peste hotare, tocmai la regizorului german Fabian Daub, care a decis sa vina in Romania si sa faca acest film documentar despre „Rosia Montana”.Montate in stilul documentarului ‘observational’, fara naratiune, acompaniate si discret ‘comentate’ doar de muzica cu caracter folcloric si world music (Maria Tanase, trupa Zarada), interviurile, declaratiile, confesiunile localnicilor vorbesc de la sine si dau ocazia publicului spectator sa-si formeze propria opinie.

Despre Rosia Montana – un loc la margine de prapastie regizorul Cristian Mungiu a declarat: ”Acuma (26 septembrie – 5 octombrie) am fost la un festival la Hamburg. Ma duc foarte rar sa vad filme intr-un festival pentru ca am propriile mele treburi acolo si nu am niciodata timp, dar am vrut sa vad un documentar german despre Rosia Montana, l-am vazut, acum a fost si la Astra, la Sibiu, si mi s-a parut ca cu fictiunea e foarte greu sa faci ceva mai echilibrat, mai rezonabil si mai onest decat a facut omul ala, care nu e roman si n-are niciun parti pris. Am luat legatura cu el pentru ca mi s-a parut mai important sa-i popularizez filmul inainte sa-mi pun problema daca eu voi face sau nu un film despre subiect.”

Rosia Montana – un loc la margine de prapastie si-a avut debutul in cadrul Festivalului Filmfest Hamburg, in data de 30 septembrie 2012 si la Sibiu, in cadrul Astra Film Fest unde a castigat Premiul special pentru documentarul romanesc.


4 Decembrie, ora 20:00 – Cinema Victoria / B-dul Eroilor nr.51

5 Decembrie, ora 18:00 – Casa TIFF / Str. Universitatii nr. 6

Trailerhttp://www.youtube.com/watch?v=EMmYLoV7U4E

Comments are closed.