Ni se cuvine ceea ce ne dorim?

Posted on November 17, 2012 by

share on facebook   


Suntem adeseori orbiți de ideea că tot ceea ce ne dorim ni se cuvine. Părinții, profesorii, prietenii, iubitul/iubita, toți ne sunt ”datori” cu câte ceva. Mi-am dat seama astăzi de acest lucru, în timp ce completam un chestionar legat de condițiile din cămin. Mi-am dat seama astăzi că noi tot timpul cerem ceva. De la cineva. De la oricine.
Și mi-am amintit de prima mea vizită în căminele studențești, când nici măcar nu erau termopane și paturi bune, cu saltea de firmă și de vară/iarnă. Cum nu se știa cum să se vopsească pereții să arate mai bine, ce perdele să se aducă de acasă, ce covoare, ce lucruri dragi care să facă să arate totul ca o a doua casă. Mi-am amintit cum un weekend întreg nu m-am gândit decât la cum va fi după ce voi locui și eu într-un astfel de cămin. Cum mi-am făcut planuri din tone de vise și cum am terminat cartea ”Roșu și Negru” de citit în sala de lectură.
Mi-am amintit apoi de perioada în care chiar am ajuns să locuiesc în cămin. Aveam termopane și saltea, modelul amintit mai sus, aveam oameni frumoși în cameră și nu am fost nicio secundă deranjată sau crispată de ideea că locuiesc cu încă patru oameni într-o încăpere, că avem baie comună, șefe de palier, administră sau săli de lectură cu oameni gălăgioși. Toate astea am ajuns să le iubesc, iar prietenii din cămin și întâmplările din acea perioadă îmi aduc și acum zâmbetul pe buze. Statul în cămin e un must-have în viață și asta v-o pot confirma și fetele pe care le-am…”convertit”.
Nu mă înțelegeți greșit, e normal să vrem mai mult de la viața de student, dar cred că se putea trăi și fără câte un fumoar la etajul trei sau fără cămine private. Dovada o aveți în rândurile de mai sus, când conta că plătești doar o mică sumă de bani lunar și să ai șansa să locuiești cu oameni minunați. Și studenți ne-am numit și noi, și cei dinaintea noastră. Vă invit să mai cucerim și noi lumea, nu doar să ne cerem drepturile fără a ne mulțumi cu nimic din ceea ce ni se oferă.

Sursă foto: facebook/pages/ We love Hasdeu Cluj

Comments are closed.