Recomandări de la Anim’est: Ronal Barbarul…

Posted on October 28, 2012 by

share on facebook   

… cel mai uscăţiv, timid şi paşnic din poporul său, care numai barbar nu se putea numi; Ronal Barbarul Anemic cred că i s-ar potrivi mult mai bine!

Dar să începem cu începutul: când marele războinic Crane a murit învingându-l pe demonul Zaal cu ajutorul sabiei zeilor, oamenii i-au băut sângele și au devenit puternici și viteji ca acesta. În acel moment a luat naștere neamul barbarilor. Până aici toate bune și frumoase. Baiul începe în momentul în care megalomanul Volcazar vrea să fie stăpânul absolut peste tărâmurile Metaloniei și îi ia prizonieri pe toți barbarii. Ronal este singurul care a scăpat și, la îndemnul unchiului său aproape de a da colțu’, pornește să-și elibereze poporul.

 

Și cum eroul nostru atipic are nevoie de o gașcă care să-l însoțească în această aventură, nu putea găsi companioni mai buni decât: un lăutar mereu în călduri și cu fantezii cu amazoane (Alibert), un elf efeminat (Elric) și o Elektra a acelor vremuri, pe numele ei Zandra, care le-a salvat posterioarele de numeroase ori. Pericole întâlnesc la tot pasul, iar inamicii îmbrăcați doar în piele, cu un comportament de tipul S&M, sunt, ați ghicit, pe urmele lor.

 

Clar, aceasta nu este o animație recomandată copiilor. Iar adulților care au intoleranță la umorul negru, sarcasm, violență și la scenele sau limbajul cu o puternică doză de sexualitate le amintesc că oamenii ăia se vor a fi barbari, așa că se manifestă mai mult decât natural. Dacă nu m-am făcut până acum înțeleasă, Ronal Barbaruleste un film de animație nu doar ˮînsiropatˮ cu umor, ci în care ˮbălteșteˮ comicul de toate felurile, de caracter, de limbaj, de situație… și tot ai mai vrea. De ce? Pentru că-i neașteptat, că-i mai original decât celelalte și pentru că, DA, te face să LOL pe bune.

 

 

Ronal Barbaren lansat în anul 2011 este o producție daneză a regizorilor Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen și Philip Einstein Lipski și a fost nominalizat în 2012 pentru premiile Robert și Zulu la categoriile Best Children/Family Film și Best Song, respectiv Best Film.

Comments are closed.