Double Impact: 24 de tineri din 8 ţări acţionează împreună pentru crearea unui impact local

Posted on October 5, 2012 by

share on facebook   

Comunicat de presă, 5.10.2012, Săvădisla, Cluj

Go Free – Asociaţia pentru Sprijinirea Societăţii Civile implementează în România proiectul „Double Impact – meeting local and global”, proiect finanţat prin Program Tineret în Acţiune (Youth in Action). 24 de tineri din 8 ţări – Polonia, Turcia, Cipru, Italia, Ungaria,Bulgaria, Letonia şi România – sunt găzduiţi în localitatea Săvădisla, România, unde vor participa la un curs de formare de o săptămână, până în data de 11 octombrie 2012.

Întregul proiect urmăreşte să răspundă la întrebarea – „Cum putem crea un impact local prin proiectele internaţionale de tineret?”.  Se întâmplă adesea ca în proiectele internaţionale, tinerii din diferite ţări să interacţioneze cu localnicii ca o metodă de a experimenta, de a cunoaşte alte contexte culturale sau pentru a crea vizibilitate pentru proiectele aflate în desfăşurare. În aceste condiţii, Asociaţia Go Free a considerat că este important să ne punem întrebarea – care este, în final, valoarea sau contribuţia pe care aceste proiecte internaţionale de tineret o aduc comunităţii locale.

Proiectul „Double Impact – meeting local and global” abordează pe larg această problematică, clarificând, prin metode de educaţie nonformale, concepte precum: local, comunitate locală, impact. Cursul – care este facilitat de un expert din Italia şi unul din România – se adresează voluntarilor, liderilor sau lucrătorilor de tineret, coordonatorilor de proiecte internaţionale din cele 8 ţări amintite. Participanţii vor experimenta cum pot crea o schimbare prin proiectele internaţionale, pentru că impactul implică, în viziunea noastră, atât vizibilitate, cât şi o schimbare.

 Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă de utilizarea informațiilor conținute de această comunicare.

Comments (1)

 

  1. […] Întregul proiect urmăreşte să răspundă la întrebarea –„Cum putem crea un impact local prin proiectele internaţionale de tineret?”. Află mai multe, de aici . […]