Moscova – Inside of Kremlin

Posted on August 21, 2012 by

share on facebook   

Ieri am fost prizonierul Kremlinului care m-a „adăpostit” de ploaie aproximativ 6 ore, o perioadă numai bună pentru a-l vizita. Inițial am spus că nu mă încântă ce văd, însă grandoarea clădirilor, șirul mașinilor negre  și cele 4 catedrale au reușit să-mi atragă interesul.

Plecat la ora 13.00, am coborât la stația de metrou Biblioteka Lenina de unde am mers fix la casa de bilete. După ce mi-am luat bilet, am pășit neîncrezător spre intrarea în fortăreața roșie. Puzderia de lume nu înceta să se rărească, iar eu am decis că am nevoie de un moment de „respiro” pe care mi l-am însușit fără nici o jenă și m-am așezat frumos pe scările uneia dintre catedrale. Imediat după odihnă, m-am dus în parc să fac câteva fotografii dar ce să vezi, ploaia m-a luat prin surprindere și mi-a schimbat radical planurile. Din parc, dezamăgit, am pornit spre “Museum of Applied Art and Everyday Life of 17th century Russia in the Patriarch’s Palace of the Moscow Kremlin” (un fel de muzeu istoric cu obiecte folosite in războaie) prin care am pășit foarte interesat. Din păcate, fotografiatul de orice natură nu este permis în muzeele din interiorul Kremlinului și nu vă pot arăta nici măcar săbiile pe care soldații le-au adus din Malta.

Plănuisem să văd și Mausoleul lui Lenin însă orele de acces sunt destul de limitate (de la 10.00 la 13.00), lumea se înghesuie sa-l vadă pe conducător dezhumat și nu am apucat să ating și acest punct de interes.

Vă las în compania “actelor” ce atestă finisajul de care arhitecții au dat dovadă!

Comments are closed.