Moscova: Parcul Astronauţilor

Posted on August 19, 2012 by

share on facebook   

Parcul Astronautilor de la Vdnkh a avut oportunitatea sa ne găzduiască ieri pe soare și pe vânt.

Plecați de acasă în jurul orei 13.00, ne-am îndreptat de stația de metrou Ulitsa 1905 Goda la Vdnkh. Odată ajunși, în fața noastră se afla un parc imens, cu muzee, caroussele, fântâni și cladiri cu inscripția fostei URSS.

Vremea nu a prea ținut cu noi în prima parte a zilei, dar mai târziu ne-am bucurat de soare. În parc am dat peste o fântână unde majoritatea tinerilor se aruncau și se udau. Mai târziu am aflat de la o doamnă că fântâna poartă numele de Fantâna Prieteniei și se spune că dacă cineva te vrea ca prieten, vine la tine cu o găleată plină cu apă și ți-o pune în cap.

Eu am fost puțin sceptic pentru că-mi purtam la gât aparatul, iar în spate aveam rucsacul cu obiectivele și diverse accesorii.

Călătoria a fost una destul de obositoare dar foarte bogată în informații antropologice și sociologice, iar pe lângă asta o latură nouă am acoperit din minunatul oraș ce găzduiește nu mai puțin de 11 milioane de locuitori.

Uimit am fost când am mers la toaletele publice, am plătit, dar nu m-am uitat la preț și îî ceream restul. După ce ies, doamna de acolo mă întreabă în română cu ce ocazie pe la Moscova…Atunci m-am blocat și i-am zâmbit larg, spunându-i că îl vizitez! După ce am mers la toaletele publice, am fost la restaurantul Drujba din zona Pectopah a parcului. Ei bine, fetele de la restaurant nu vorbeau nici măcar engleza, spre dezamăgirea mea, însă ne-am descurcat în a ne comanda.

Vă las în compania fotografiilor!

 

 

Cristian Ioan Alexandru, fofograf Revista Go Free

Comments are closed.