Scoate normalitatea din anominat – G3P 2012

Posted on July 8, 2012 by

share on facebook   

“Gala Premiilor Participarii Publice este despre o altã specie de oameni. Este despre cei care au curaj sa iasa din zona de confort si il transforma pe “asa nu se mai poate” in actiune. Unii o fac colaborand foarte bine cu autoritatile si gasind impreuna solutii, altii o fac punand presiune si strigand indignarea. Indiferent care este calea pe care au ales-o, ei ne arata ca responsabilitatea deciziei publice este si a noastrã.”

Oana Preda, Director CeRe

 Interventia directa a cetateanului in luarea deciziilor publice este un fenomen rar in Romania. Existã insa exceptii, iar acestea sunt adunate in Depozitele Participarii Publice si scoase in fata la Gala Premiilor Participarii Publice.

Pentru ca fac parte din normalitatea pe care ne-o dorim, cautam cu insistenta si promovam cu pasiune: organizatii care au schimbat legi, cetateni care s-au coalizat si au produs schimbari in comunitatile lor, autoritati care au deschis usile si au chemat oamenii la consultari.

Primim inscrieri pentru Gala Premiilor Participarii Publice (G3P) – editia a IV-a,  iar povestile alese castigatoare de catre juriu vor fi premiate in data de 25 octombrie 2012. Si in acest an partenerii nostri, ANPCDEFP – Programul Tineret in Actiune si Institutul Aspen Romania sunt alaturi de noi.

Daca reprezinti o organizatie sau un grup de cetateni care a intervenit intr-o decizie publica,

daca reprezinti o primarie sau consiliu local ori o alta institutie locala sau centrala care, inainte de a lua o decizie, i-a intrebat si pe cei afectati de ea, inscrie-te si tu in competitia pentru Premiile Participarii Publice. Completeaza formularul pana pe 20 septembrie 2012 siintra in competitie!

Pasul 1: Descarca si completeaza formularul de inscriere de la urmatorul link:

http://www.ce-re.ro/upload/Formular_final_distributed.pdf

 

Daca ai nelamuriri, poti consulta Ghidul G3P la urmatorul link:

http://www.ce-re.ro/upload/ /upload/ghid_G3P_2012.pdf

 

Pasul 2: Trimite formularul la depozite@…, prin fax la numarul 031 1050 755 sau prin posta la adresa Str. Petru Maior nr. 9, sector 1, Bucuresti.

 

Proiectele inscrise, premiate sau nu, raman pe site-ul www.ce-re.ro/g3p in baza de date online “Depozitele Participarii Publice”, unde sunt promovate tuturor celor care sunt interesati.

Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta la adresa de email depozite@… sau la numerele de telefon: 031 1050 755, persoana de contact Sinziana Dobre.

 

Ajuta-ne sa scoatem normalitatea din anonimat!

Comments are closed.