Suceava „estivală”

Posted on June 30, 2012 by

share on facebook   

Odată cu venirea verii, începe și „trilogia” festivalurilor mai mult sau mai puțin medievale din pitoreasca Românie.

Voi începe cu cel din orașul meu natal, Suceava. Festivalul este destul de tinerel, anul acesta aflându-se la cea de-a doua ediție. Numele? Bucovina Rock Castle. Iar pentru ca numele să nu dea așteptări false, locația festivalului este șanțul de apărare al cetății lui Ștefan din Suceava(nu cumva să o încurce necunoscătorii cu cetatea de pe Zamca).

Care este scopul festivalului? După cum admit organizatorii pe site-ul oficial: „Ne dorim să punem, definitiv, Suceava pe harta orașelor cu festivaluri importante de rock, din România”. Printre trupele care vor cânta se numără: Luna amară, Coma, Alternosfera, Kumm și Travka(pentru mai multe detalii accesați www.bucovinarockcastle.ro).

Un plus pe care ediția de anul acesta îl aduce sunt lansările de carte, piesele de teatru(Mânia.ro), filmele documentare pe subiecte sociale și de mediu și prezența standurilor cu produse tradiționale din zona Sucevei.

Festivalul va avea loc din data de 23 august până pe 25 august, concertele începând în fiecare zi de la ora 18. Intrarea este un chilipir(2 lei). Acest festival este organizat de Consiliul Județean Suceava împreună cu Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina.

Cât despre cazare, cred că prietenii și colegii de facultate vor fi mai mult decât bucuroși să vă primească în sânul familiilor lor și să vă introducă în tainele frumosului oraș din Nord-Estul României.

Comments are closed.