Club de lectură alături de Prof. Dr. Cristian Radu

Posted on June 17, 2012 by

share on facebook   

19 iunie 2012, ora 18:00, în Qui One Quint.

“Poate că sună pretențios acest „club de lectură”, dar vă spun că nu-i deloc așa. Participanții au în viețile de zi cu zi preocupări care mai de care mai diferite, cu un punct comun: pasiunea pentru cărți și pentru aspecte ce au legătură cu literatura. E clar că nu suntem specialiști și nici critici literari (deși unora sunt sigură că le-ar plăcea), însă de multe ori ajungem să filozofăm și să ducem discuțiile mai departe de cele cuprinse în cărțile pe care le prezentăm la fiecare întâlnire.

Ei bine, în același stil și în același format ca până acum, ne întâlnim marți (19 iunie) de la ora 18:00 cu un invitat special care ne va aduce un pic mai aproape de opera lui Mihai Eminescu. După cele două întâlniri am tras o concluzie (evident că e o generalizare, să nu vă supărați pe noi): nu prea ne place literatura contemporană și avem o oarecare preconcepție legată de cărțile care ne-au fost introduse în programa școlară.

Motiv pentru care l-am invitat pe Prof. Cristian RADU, doctor in Filologie, să ne vorbească despre Mihai Eminescu, despre opera lui și mai mult decât atât, despre controversele din jurul marelui poet. Pe domnul profesor l-am cunoscut la cursurile facultății de științe politice, unde atât eu, cât și colegii mei mergeam cu mare drag să-l ascultăm.”

Sursa: http://alexandracraciun.ro

Sursa foto: http://alexandracraciun.ro

Comments are closed.