De la Hollywood, în Transilvania: Profesorul lui Quentin Tarantino – pentru prima dată la Cluj

Posted on May 29, 2012 by

share on facebook   

Cluj-Napoca, 29 mai. Dov Simens, profesorul de film numărul 1 al Americii, a sosit pentru prima dată în Europa de Est cu faimosul său curs 2 Day Film School™. Recunoscut ca un mare succes la nivel internațional, cursul va fi susținut în cadrul evenimentului Hollywood in Transilvania, în perioada 2-3 iunie 2012, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF.

De la Los Angeles, San Francisco, New York, Chicago, Londra, Hong Kong sau Singapore până în România,  2 Day Film School™ este un program revoluționar, care a beneficiat de-a lungul timpului de prezența unor nume cunoscute din cinematografia internațională. Quentin Tarantino, Guy Ritchie sau Will Smith sunt doar câteva dintre celebritățile ale căror cariere au fost influențate de profesorul Dov Simens – considerat „Trainerul de film numărul 1 al Americii” de către Asociația Națională a Școlilor de Film din America (National Association of Film Schools).

Participanții de până acum la cursul 2 Day Film School™ au avut împreună încasări de peste 16 miliarde de dolari la box office, ceea ce face ca Dov Simens să fie indubitabil cel mai de succes profesor de film al Americii, cursul său având o rată de succes mai mare decât orice altă școală de film din lume.

Evenimentul Hollywood in Transilvania și 2 Day Film School™ se adresează atât celor care vor să își lanseze sau să își dezvolte o carieră în lumea filmului ca producători, regizori, impresari sau realizatori de film, cât și profesioniștilor din media și publicitate interesați să afle cât mai multe despre domeniul cinematografiei și despre oportunitățile de colaborare și dezvoltare din industria internațională.

„Mă bucur că am ajuns în Estul Europei, mai ales că am urmărit cu interes evoluția școlilor de film din această zonă. Îmi plac efervescența și entuziasmul est-europenilor, care aduc un suflu proaspăt cinematografiei – se poate vedea, de altfel, și în premiile tocmai decernate la Cannes. Sunt curios să văd perspectiva cursanților de aici asupra industriei noastre”, a declarat Dov Simens în cadrul unei mese rotunde cu presa.

La atelierul de la Cluj-Napoca vor participa peste 50 de cursanți. Majoritatea activează în industria cinematografică și domenii conexe, dar s-au înscris și studenți sau tineri cu diferite profesii, pasionați de „cea mai strălucitoare” industrie creativă. Alături de români, la curs vor participa și persoane care s-au inscris din Marea Britanie si chiar si din Statele Unite ale Americii a explicat Manuela Morar, unul dintre organizatorii evenimentului și absolventă a 2 Day Film School™.

„Cursul lui Dov Simens se bucură de un succes enorm peste tot în lume și era firesc ca interesul să fie ridicat și acum, când a venit pentru prima dată în Europa de Est. Locurile cu preț redus au fost ocupate în totalitate și se mai pot face înscrieri last minute, la prețul de 314 euro. Toți participanții vor primi un certificat de absolvire și o diplomă de producător de film de la Hollywood Film Institute din California. Cursul este organizat de Transilvania Pictures și Institutul pentru Comunicare Socială și New Media, în asociere cu TIFF. Partenerii proiectului sunt revista online IQads, editura britanica ProFusion, echipa Creative Monkeys, Primaria Cluj Napoca, Universitatea Babes Bolyai, revista Capital, asociatia Student Media, Biblioteca județeană „Octavian Goga” Cluj, firma de ceaiuri VioTea si pizzeria New Croco.

 

Despre cursul 2 Day Film School™

2 Day Film School™ este un curs intensiv de două zile, împărțit în patru sesiuni, fiecare sesiune fiind echivalată cu un an de facultate de specialitate – completată și filtrată de experiența practică a realității de la Hollywood și nu numai. Astfel, participanții cunosc cele mai importante aspecte ale realizării unui film și tot ce ține de secretele meseriei și de lucrurile mai puțin cunoscute ale industriei: de la etapa de proiect și atragerea de fonduri și investitori, până la scenariu, producție, promovare, distribuție și chiar obținerea de profit.

Ca atestare oficială a competențelor dobândite, la finalul cursului participanții vor obține un certificat de absolvire și o diplomă de producător de film de la Hollywood Film Institute din California, recunoscute internațional.

 

Dov Simens

Dov Simens și-a început cariera de profesor de film la UCLA (University of California Los Angeles) susținând cursuri despre producerea filmelor de calitate cu buget redus. Programul său s-a bucurat de un imens succes, iar Dov a fost invitat să le predea studenților de la NYU (New York University) și USC (University of Southern California). În 1989 a înființat Hollywood Film Institute, iar revoluționarul și apreciatul său curs 2 Day Film School™ a devenit un brand internațional, la care participă anual sute de persoane, mulți profesoniști și actori de la Hollywood și din întreaga lume. Supranumit „campionul realizării filmelelor independente”, Dov a primit recunoașterea oficială în momentul în care fost votat trainerul numărul 1 al Americii de către Asociația Națională a Școlilor de Film din America (National Association of Film Schools) și este prezent cu cursuri la peste 18 universități majore ale lumii.

Succesul său vine și din realizările cu care se laudă absolvenții săi, nume precum Quentin Tarantino (Reservoir Dogs,Kill Bill), Chris Nolan (Batman Begins, Memento), Guy Ritchie (Snatch, Revolver), Will Smith, Kirk Jones (Waking Ned Devine, Nanny McPhee),  Paul Brooks (My Big Fat Greek Wedding, White Noise), realizatorii The Blair Witch Project, The Matrix și alții, ale căror filme au avut încasări de peste 16 miliarde USD.

 

Hollywood in Transilvania

Hollywood in Transilvania este un eveniment organizat de Transilvania Pictures Ltd și Institutul pentru Comunicare Socială şi New Media în asociere cu Festivalul Internațional de Film Transilvania.

În prezent, Europa de Est este una dintre cele mai active zone ale filmului, cu tot mai multe producții premiate și remarcate la marile târguri și festivaluri de film din lumea întreagă: Berlin, Cannes etc. Totuși, resursele financiare nu sunt niciodată îndeajuns pentru astfel de creații, existând o reală oportunitate de a-i motiva pe cei interesați să aibă o abordare antreprenorială în identificarea și atragerea de fonduri și realizarea de producții originale accesibile publicului larg.

De aici a pornit organizarea atelierului unde cel mai cunoscut profesor de film de la Hollywood, Dov Simens, își va oferi cunoștințele în sprijinul dezvoltării inițiativelor de film independente în România și Europa Centrală și de Est și încadrării lor pe piața globală de film.

 

Mai multe informații despre proiect:

Manuela Morar, Hollywood in Transilvania

tel.: 0745 782 315

email: info@transilvaniapictures.com

www.hollywoodintransilvania.com

Comments are closed.