Boboci, șase! Vă declară absolvenți!

Posted on May 21, 2012 by

share on facebook   

E plin de studenți cu robă și tocă. E plin de studenți cu flori în mână, cu zâmbete în priviri și cu vise în colțul ochiului. Și cu diplome.

E perioada cea mai frumoasă din studenție, mai ales după ce trece și sesiunea. E perioada în care parcă ai vrea să mai rămâi. Să fie o eternitate acea zi, în care nu mai contează nici cât ai plâns în sesiune, nici cât ai mai ”iubit” anumite materii, în care nu mai contează nici măcar cu ce note ți-ai luat examenele. E ziua în care trăiești acel ”azi”. Și în care, încă o dată, ai încredere în viitor.

Nu pot să nu mă bucur pentru ei, pe cât îi compătimesc. Mă bucur pentru fericirea pe care o emană și pentru agitația ce va urma. Licență, înscriere la masterat și mai nou, chiar și căsătorii 🙂

Îmi e dor de perioada în care se găsesc viitorii absolvenți.  Îmi e dor și să mi se închidă ochii în sala de lectură a căminelor din Hașdeu și să mai găsesc și în ceas târziu niște neuroni care să mă ajute să o scot la capăt. Să merg la bibliotecă sau să vorbesc la cursul celui mai apreciat sau mai temut profesor. Să îmi conturez drumul pentru cel puțin următorii cinci ani și să știu că se va adeveri.

Îmi e plină căsuța de mesaje de la foștii boboci. Care mă invită la festivitatea de absolvire. Voi veni. Și vă voi aduce flori. Și vă voi promite și eu, așa cum încă mai sper, că visele nu pot muri…Felicitări, absolvenților!

 

Comments are closed.