Noaptea Muzeelor: 19 mai 2012

Posted on May 16, 2012 by

share on facebook   

Veste bună pentru însetații de cultură: muzeele din țară își deschid porțile și anul acesta, la Noaptea Muzeelor, în data de 19 mai 2012. Evenimentul se desfășoară la nivel european încă din anul 2005, când a fost inițat de către Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. La nivel național, partenerul oficial și coordonatorul este Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR).

Aproximativ 3000 de muzee din Europa și 130 din România își așteaptă vizitatorii. Dintre cele clujence amintim: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeele Universității Babeș-Bolyai, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Virtus Antiqua, Centrul Cultural Petre Țuțea. Fiecare dintre acestea organizează un eveniment special cu ocazia Nopții Muzeelor. Detalii și programul pot fi aflate accesând site-ul www.noapteamuzeelor.ro .

În plus, Noaptea Muzeelor vă oferă posibilitatea unei călătorii virtuale în locațiile participante, pentru descoperirea unor obiecte inedite. Ele vor fi prezentate pe site-ul  www.nuitdesmusees.culture.fr la secțiunea “Une oeuvre, une histoire” (“Un obiect, o poveste”), în limbile română, franceză și engleză.

Judecând după impresiile mai mult decât favorabile pe care evenimentul le-a primit de-a lungul timpului, nu avem nicio îndoială că și ediția din anul acesta va fi încununată de succes.

Comments are closed.