STUDENT ARC mătură corupţia din universităţi

Posted on May 13, 2012 by

share on facebook   

Societatea Academica din România se pregateste de lansarea proiectului STUDENT ARC. Alianţa pentru o Românie Curată continua si in mediul universitar misiunea sa de promovare a bunei guvernari si de combatere a coruptiei. Iar de aceasta data, partenerii nostri sunt tinerii colegi de la Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.

Evenimentul va avea loc pe data de 17 mai, intre orele 11.00 – 12.30, in Amfiteatrul Odobescu al Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti (str. Edgar Quinet, nr. 5-7, sector 1).

Alina Mungiu-Pippidi, presedinte al Societatii Academice din Romania, initiator al Aliantei pentru o Romanie curata, profesor de politici publice la Hertie School of Governance, va modera aceasta intalnire. Impreuna cu noi vor fi studentii din cadrul mai multor facultati, lideri ai organizatiilor membre ARC si profesori.

Invitat special este Dl. Mark H. Gitenstein, Ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, sustinator al proiectului STUDENT ARC.

Scopul nostru este acela de a construi un mecanism de monitorizare a vietii universitare, a institutiilor publice, pentru ca tinerii sa stie cum si unde trebuie sa deschida usi catre Romania curata. Ii invitam pe studenti sa participe alaturi de noi la redesenarea, in timp real, a regulilor jocului bunei guvernari.

Lansam acest nou proiect de combatere a coruptiei, abuzului de putere, discriminarii in mediul academic si nu numai. Dam startul proiectului Student ARC pentru a invata generatia viitoare sa promoveze democratia, luptand cu abuzurile de putere, discriminarea si coruptia peste tot acolo unde se intalnesc. Evenimentul este organizat cu sprijinul Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti.

Daca esti student si te-ai saturat de coruptia din jurul tau si vrei sa afli cum poti sa indrepti lucrurile, te invitam sa iti inscri participarea la eveniment aici:

https://docs.google.com/a/anosr.ro/spreadsheet/viewform?formkey=dHhQTFBZdDJGTnVnSmNGdHdfYXQyRlE6MQ

VINO SA MATURAM IMPREUNA CORUPTIA

Comments are closed.