Invitaţie la film: “Învaţă cu atitudine – CROS CAMP!” [9 mai, Cluj-Napoca]

Posted on May 7, 2012 by

share on facebook   

Noi, oamenii din CROS, de 5 ani am pus la punct si continuam sa perfectionam un model alternativ de educatie. Cat am fost studenti am trait experienta cursurilor plictisitoare, am avut si colegi debusolati cu privire la ce urmeaza dupa facultate. Tinem minte 1-2 profi tari care ne-au provocat si impresionat, dar si subiecte interesante pentru care nu se gasea flexibilitate in programa universitara pentru a fi abordate si aprofundate.
Cu toate astea in minte, ne-am intrebat: “Asa trebuie sa arate cresterea si dezvoltarea unui om?”
Noi suntem de parere ca nu.

Vedem ca oamenii, in mod natural, invata altfel. Invata jucandu-se, invata explorand si gresind, invata din experientele altora si au motivatie puternica pentru ceva fata de care manifesta interes. Credem ca educatia ar trebui sa se concentreze pe descoperirea talentului si cultivarea autonomiei. Credem ca fiecare individ este unic si invata in stilul si ritmul propiu. Credem ca educatia trebuie sa se intample in lumea reala, conectata puternic cu schimbarile societatii. Credem ca inveti impreuna cu oameni cu care mai tarziu colaborezi pentru a atinge un scop maret.
Acestea sunt principiile pe care le-am pus la baza modelului alternativ de educatie dezvoltat de CROS.

CROS CAMP este o tabara de vara ce rezuma intreaga experienta a modelului alternativ de educatie. Ea da startul unui nou an in comunitatile CROS si reprezinta o “mostra” a modului in care va arata anul care urmeaza.
In 2011, regizorul Tedy Necula participa in tabara noastra si surprinde intreaga actiune intr-un documentar pe care il intituleaza “Invata cu atitudine – CROS CAMP !”. Documentarul rezuma un alt mod de a privi educatia.
Noi vrem sa producem o revolutie in educatie, si asta este viziunea noastra asupra ei.

Te invitam la vizionarea documentarului “Invata cu atitudine – CROS CAMP” ca sa vezi cum privim noi educatia. Trailer


Cateva date:

    • cinema Victoria, B-dul Eroilor, nr 51, Cluj-Napoca
  • 9 mai, ora 20:00
  • intrarea libera

Comments are closed.