Primăvara Cafenelelor

Posted on April 26, 2012 by

share on facebook   

Centrul orașului se scaldă în cultură!

În fiecare seară, între 21-29 aprilie 2012, 12 baruri şi cafenele din centrul Clujului vor găzdui o mare varietate de evenimente: concerte, spectacole de teatru, proiecții de film, expoziții, jocuri de societate, seri tematice: arhitectură, poezie, scurt metraj si modă. Acestea sunt: Piano Cazola, Shto, Atelier, Zorki Photo Cafe, Enigma, La Galerie, Doamna T, Uptown, Club 30 Plus, Insomnia, Irish & Music Pub, Q Café.

În momentul dezvoltării orașului către periferie, centrul trebuie să își reafirme legitimitatea culturală prin intermediul unei dinamici permanente.
Conștient de această problema, Institutul Francez din Cluj a luat inițiativa de a coordona timp de o luna Primăvara Café, care reunește o paletă variată de evenimente și de parteneri. Primăvara Café incită și promovează diferite evenimente care au loc în cafenelele din centrul orașului pe parcursul unei luni.

Această manifestare permite punerea în prim plan a bogației culturale pe care o poartă aceste locuri de întâlnire și schimb de opinii, unde se formează o bună parte din cultura și ideile zilei de mâine. Prin Primăvara Café, Institutul Francez din Cluj dorește să încurajeze parteneriatul între asociații culturale, centre culturale, universități, artiști locali şi cafenele.

Institutul Francez coordonează deja de 5 ani acest eveniment, cu o participare tot mai numeroasă a publicului şi o implicare tot mai mare a cafenelelor.

via Institutul Cultural Francez Cluj

Sursa foto: www.slicker.ro

Comments are closed.