3 Animaţii uimitoare

Posted on April 20, 2012 by

share on facebook   

V-am mai scris, nu de mult, despre o animaţie interesantă, “Destino”. Acum vă aduc la vedere, în caz că nu ştiaţi de ele, încă 3 animaţii, la fel de interesante şi la fel de drăguțe. Sper să vă placă:

1.

LOGORAMA

Logorama e un “short animated movie” creeat de compania franceză H5 care prezintă o metropolă tipică americană, o Californie a viitorului, unde oraşul este saturat de reclame şi corporaţii. Totul este acoperit de reclame, până şi mascotele prinzând viaţă. În cele 16 minute ale filmului sunt folosite peste 2.000 de logo-uri şi mascote contemporane. Totul este reprezentat prin logouri, chiar şi animalele: Leul de la zoo este nimeni altul decât leul din Metro Golden Mayer, pinguinii sunt mascotele Linux, porumbeii sunt logourile Bentley şi Aston Martin iar bieţii fluturaşi iau forma iconiţei Windows-ului. Personajele principale sunt doi poliţişti, reprezentaţi de grăsanii de la Michelin şi teroristul care ia înfăţişarea lui Roland de la Mc’Donald’s.

Filmul prezintă cum un dezastru natural, sau mai bine zis o înlănţuire de dezastre naturale poate distruge într-o clipă universul în care trăim, univers creat cu atâta grijă şi care părea a avea potenţial maxim. Directorii francezi critică consumerismul şi globalizarea americanilor care au dus la distrugerea întreprinderilor mai mici. Filmul a fost nominalizat şi chiar a câştigat premiul pentru “best animated movie (short)” la Oscar2010.

 


 

2. THE LADY AND THE REAPER

O animaţie cu umor negru, ideală de a scoate hohote de râs pe un fundal sumbru, creată de Javier Recio Grace în 2009, premiată cu titlul de “Cel mai bun film de scurt-metraj” în cadrul festivității Goya Awards.

Animaţia ne prezintă o bătrânică drăguţă, care îşi aşteaptă sfârşitul, pentru a se regăsi cu iubitul ei soţ decedat. Într-o noapte în timp ce dormea moartea îşi face apariţia şi o invită să treacă uşa spre lumea de dincolo, dar pe când e pe cale să facă asta, se trezeşte într-un spital unde un chipeş doctor se luptă din răsputeri cu moartea să o salveze.

http://www.youtube.com/watch?v=_6xe0Dzbv4k

 

 

 

3.THE DESCENDANTS

The Descentants e o extraordinară animaţie de 14 minute despre atingerea imposibilului cu morala: “din orice rău, iese ceva bun”. Protagoniștii sunt o pereche de flori, cea mai în vârstă fiind interpretate de Whoopi Goldberg, iar cea mică de Christy Scott Cashman care cresc într-o poieniţă. Una dintre ele este obosită de viaţă şi foarte acră, iar cealaltă vibrantă şi curioasă. Una lângă alta, acestea se completează până când ceva le schimbă soarta.

Dacă vreţi să citiţi mai multe despre cum e creată această animaţie intraţi aici.

http://www.youtube.com/watch?v=Xkp2shCEWyw

 

 

Sursă foto: www.imdb.com

Comments are closed.