JobShop – un nou târg de joburi la Cluj

Posted on April 18, 2012 by

share on facebook   

Organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca organizează în perioada 23-26 aprilie cea de-a XVIII-a ediţie a evenimentului de carieră JobShop. JobShop este cel mai mare eveniment naţional de carieră pentru studenţii şi absolvenţii din România, fiind dezvoltat de organizaţia BEST în trei dintre cele mai mari centre universitare din ţară: Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Evenimentul JobShop doreşte să reunească cei trei factori necesari dezvoltării forţei de muncă specializate: studenţii, universitatea şi companiile. Evenimentul se doreşte a fi un spaţiu sinergic,unde cele trei entităţi fac schimb de experienţă şi informaţii. Studenţii participanţi află care sunt companiile dornice să îi angajeze. Companiile au ocazia de a sta faţă în faţă cu viitorii angajaţi, iar Universitatea se asigură să îndeplinească rolul de legătură între cele două părţi. Universitatea are oportunitatea de a se ajusta nevoilor pieţei, în ceea ce priveşte specialiştii care sunt necesari pe piaţă şi de a oferi astfel studenţilor o educaţie conformă cu trendurile actuale. Astfel, în cadrul evenimentului, studenţii îşi pot găsi atât locuri de muncă, cât şi companii care oferă internship-uri sau locuri pentru practică. Pâna acum, la ediţia din acest an şi-au anunţat participarea peste 30 de companii, cum ar fi: Emerson, Continental, Altom, Autoliv, Evoline, Gameloft, Hilti, HP, P&G, RCS RDS, Sykes, etc.

Pe lângă cele două zile de stand, care vor avea loc marţi, 24 aprilie, şi miercuri, 25 aprilie, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor Cluj, JobShop include workshopuri pentru studenţi susţinute de persoane specializate, prezentări de companii, respectiv prezentări ale unor cariere de succes, vizite la companii şi întâlniri cu reprezentanţi ai firmelor participante.

În cadrul JobShop-ului are loc şi BEST Academics and Companies (BACo): o masă rotundă la care se întâlnesc reprezentanţi ai Universităţii Tehnice, ai companiilor şi ai studenţilor. La această masă rotundă are loc o discuţie de ordin academic, unde este important punctul de vedere al tuturor celor trei părţi constituente mai sus menţionate.
BEST – Board of European Students of Technology este organizaţia europeană a studenţilor din domeniul tehnic înfiinţată în 1989 în Grenoble. În acest moment exista 90 de grupuri locale BEST din 30 de ţări Europene.

Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite pe adresa www.jobshop.ro.

sursa info: www.evenimenteincluj.ro

sursa foto: https://www.facebook.com/BESTcluj

Comments are closed.