StudentFest 2012, Timişoara

Posted on April 11, 2012 by

share on facebook   

În acest an, OSUT demarează a 21-a ediție a celui mai mare festival studențesc de artă şi cultură din România: StudentFest 2012. Tema de anul acesta este INERT și face referire la pasivitatea cotidiană în care trăim, propunând arta ca remediu de a ieşi din această inerţie. Festivalul de artă și cultură studențească vine cu un nou concept şi se va desfășura între 3-12 mai, în mai multe locații din Timișoara.

 StudentFest 2012 lansează tema INERT ca centru de interes pentru fiecare dintre cele 11 secțiuni ale festivalului, ca o reacţie împotriva pasivităţii şi mecanizării societăţii în faţa artei. În 2012, StudentFest, ne îndeamnă să ieșim din starea de inerție, să ne deschidem ochii, să ne trezim și să privim arta din jurul nostru, să participăm la cât mai multe evenimente de artă studențească și să susținem arta tânară și sinceră pentru a redescoperi imensul potențial pe care îl avem.

 StudentFest 2012: INERT vine, totodată, şi cu un nou concept7 zile intensive de workshop-uri şi training-uri închise şi 3 zile de expoziţii, concerte, happening-uri şi multe alte activităţi deschise publicului.

Cele 11 secţiuni ale StudentFest-ului din acest an sunt: arhitectură,  arte,  dans,  filmfotografieITliteraturămuzică,  muzică electronică / partypublicitate şi teatru.

Participanţii vor fi tineri artişti, pasionaţi şi cu o bază de cunoştinţe în domeniile respective. Aceştia vor fi selectaţi pe baza unui formular de aplicaţie ce se completează individual, pentru fiecare secţiune, pe site-ul oficial StudentFest. Numărul de participanţi pentru activităţile închise ale fiecărei secţiuni este limitat, iar cei selectaţi vor avea acces gratuit la toate training-urile şi workshop-urile din primele 7 zile. Pentru participanţii selectaţi din afara municipiului Timişoara se va asigura cazare şi masă pe toată perioada festivalului.

Perioada de înscriere a participanţilor la workshop-urile şi training-urile închise din cadrul festivalului este 19 martie-15 aprilie. Înscrierea se va face online, prin completarea individuală a formularului de înscriere al secţiunii la care se doreşte participarea pe site-ulwww.studentfest.ro .

La toate activităţile din cadrul StudentFest 2012: INERT accesul participanţilor sau al publicului va fi GRATUIT!

Detalii referitoare la invitaţi, program şi înscrieri la workshopuri pot fi găsite la adresahttp://www.studentfest.ro/ .

Comments are closed.