Companiile Faber-Castell şi Lecom – sponsori principali ai festivalului Japan Play Transylvania

Posted on April 2, 2012 by

share on facebook   

Lecom Birotica și Faber-Castell sunt doi dintre sponsorii principali ai festivalului Japan Play Transylvania, eveniment care se va desfăşura în perioada 28-29 aprilie, la Cluj-Napoca.

 

Compania Faber-Castell, fondată în anul 1761, este cel mai mare producător de creioane colorate și creioane grafit din lume și unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de instrumente de scris, precum şi de produse destinate arhitecților și artiștilor plastici.

 

Lecom Birotica este una dintre primele companii înfiinţate în domeniul biroticii și papetăriei, având astăzi sedii şi centre logistice în șapte oraşe din România. Din ianuarie 2012, compania este partenerul oficial al Faber-Castell în România, reprezentându-i în exclusivitate brandul în țara noastră.

 

Companiile Lecom Birotica si Faber-Castell vor fi prezente la Japan Play Transylvania ca sponsori principali, oferind, între altele, materialele necesare realizării unor ateliere (workshop-uri) artistice. Printre produsele Faber-Castell pe care participanții la festival vor avea ocazia să le testeze, în cadrul workshop-urilor de desen manga şi desen chibi, se afla seria de markere şi liniere Manga şi seria de creioane colorate Anime Art.

 

Workshop-ul de manga va fi susţinut de artista Alexandra Dumitru, care este autoarea mai multor benzi desenate japoneze, în prezent lucrând la manga-ul Unsung, bazat pe jocul Vindictus. În cadrul atelierului, participanţii vor învăţa pas cu pas care sunt modalităţile de realizare a unei pagini de bandă desenată, precum şi diferite tehnici, mai vechi sau mai noi, care au fost utilizate în manga-uri de renume, precum Bleach, Naruto sau Reborn.

 

Workshop-ul de desen în stil chibi va fi coordonat de Andreea Mitică, una dintre cele mai renumite artiste ale genului, și de Delia Băluţă, membră a echipei chibi.ro, site care publică zilnic benzi desenate cu personaje chibi. Fie că sunt fictive ori reale, personajele create în stilul chibi-manga seamănă cu niște copilași al căror corp este mic, iar capul mare. Participanţii la acest atelier vor învăţa câteva dintre secretele creatorului de omuleți disproporționați, dar simpatici foc.

 

Înscrierea la workshop-uri se face în fiecare dintre cele două zile ale festivalului, la Infopoint-ul care va fi amplasat în holul Casei de Cultură a Studenţilor. Participarea la aceste ateliere va fi posibilă în limita a 25 de locuri, deoarece sala în care se desfășoară workshop-urile are o capacitate limitată.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.japan-play.com.

Comments are closed.