Competiția de știință FameLab

Posted on March 28, 2012 by

share on facebook   

 Vino alături de noua generație de comunicatori în domeniul științei! FameLab International este o competiție internațională de comunicare a științei organizată de British Council în asociere cu The Times Cheltenham Science Festival din Marea Britanie, în peste 20 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa de Sud.

 

Dacă ai între 18 și 35 de ani, visezi să-ți împărtășești pasiunea pentru știință și tehnologie cu un public mai larg și îți dorești să-ți dezvolți abilitățile de comunicare, participă la a VI-a ediție a competiției FameLab România!
Fiecare participant va avea la dispoziție trei minute pentru a prezenta la alegere o temă legată de matematică, medicină sau aplicațiile tehnologice ale științei, fără să folosească Power Point-ul sau alte prezentări electronice și cu un aport limitat al recuzitei. Prezentarea va trebui să fie distractivă, originală, să aibă rigurozitate științifică și să atragă atenția publicului neavizat.
Noutatea ediției din acest an a FameLab România o constituie posibilitatea realizării prezentării de 3 minute în format video și înscrierea online.

 

CUM TE POȚI îNSCRIE?

 

Pentru a te înscrie la această competiție trebuie să trimiți o prezentare video prin intermediul formularului de înscriere online până marți, 24 aprilie 2012.
Dacă te hotărăști să-ți produci propriul material video pentru FameLab România 2012, te rugăm să acorzi atenție următoarelor criterii:
Prezentarea trebuie făcută în limba română
Durata trebuie să fie de maxim 3 minute (conținutul nu va fi jurizat dacă durata filmului depășește trei minute)
Materialul video nu trebuie să fie editat sau să aibă efecte speciale
Nu pot apărea alte persoane sau să fie folosite elemente de recuzită în exces
Muzica de fundal nu e recomandată
Pentru mai multe detalii despre formularul de înscriere online și prezentarea video, vă rugăm să citiți Regulamentul compeției FameLab România. Pe baza prezentărilor video înscrise, un juriu format din experți recunoscuți din domeniul științei și tehnologiei, al comunicării, al mass-mediei, precum și din partea British Council vor alege un număr de zece finaliști care vor concura în cadrul finalei Famelab România.
Finaliștii trebuie să fie pregătiți să susțină o prezentare live de 3 minute în fața publicului și a camerelor de filmat în cadrul finalei FameLab România, care va avea loc la sfârșitul lunii mai, în București.

 

CE PREMII POȚI CÂȘTIGA?

 

Marele premiu va consta într-o călătorie gratuită în Marea Britanie, oferită de către British Council câștigătorului pentru a reprezenta România la competiția internațională FameLab, din cadrul Festivalului de Știință de la Cheltenham, în perioada 12-15 iunie 2012.
Organizațiile din domeniul științei și tehnologiei care sunt parteneri ai British Council în organizarea competiției FameLab România vor oferi premii speciale marelui câștigător al competiției, precum și câștigătorilor locului al II-lea și al III-lea.

 

Videoclipuri de la competițiile FameLab care au avut loc în România, Marea Britanie și alte țări sunt disponibile pe www.famelab.org sau pe canalul Famelab pe Youtube etc.

 

Sursă foto: http://www.britishcouncil.org/ro/www.britishcouncil.org/romania-science-famelab-competition-2012.htm

Comments are closed.