Ziua Mondială a Poeziei

Posted on March 21, 2012 by

share on facebook   

Miercuri, pe 21 mart., asociațiile Euro Culturart si Open Art organizaează în București trei evenimente dedicate Zilei Mondiale a Poeziei, instituită de UNESCO în 1999. Astfel, aceștia au programat o dezbatere „Poezia în față cu noile media” care va avea loc în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, un miting literar, „O felie de poezie”, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, precum şi cea de-a patra ediție a Maratonului de Poezie, Blues şi Jazz, în studiourile TVR2.
În cadrul evenimentului va fi lansată şi antologia “Ziua Mondială a Poeziei/ Maratonul de Poezie, Blues şi Jazz”, ediţia 2012, Editura Tracus Arte, în care 43 de poeţi din generaţii şi geografii literare diferite vor fi reuniți și publicați.
Proiectul este coordonat de Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei poezie- Asociaţia Scriitorilor Bucureşti, preşedintele Asociaţiei Euro Culturart, şi de Ioan Cristescu, iniţiatorul Serilor de Literatură şi Muzică de la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti).

 

sursa foto si text: http://www.poezie-jazz.blogspot.com/

Comments are closed.