Japonia se mută la Cluj

Posted on March 21, 2012 by

share on facebook   

Primul festival de cultură japoneză din Transilvania, Japan Play Transylvania (JPT), se va desfășura în perioada 28-29 aprilie, la Cluj-Napoca, aflându-se la prima ediție. Evenimentul va avea două locații: Casa de Cultură a Studenţilor şi Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor. JPT se va concentra pe două aspecte distincte ale vieţii Japoniei: cultura tradiţională şi cea modernă.

Astfel, Turnul Croitorilor va găzdui pe perioada celor două zile de festival o serie de expoziţii şi demonstraţii culinare, de arte marţiale, origami, ikebana, dansuri, vestimentaţie tradiţională niponă, caligrafie, precum şi activităţi pentru copii – jocuri, teatru de păpuşi şi basme japoneze. Accesul în această locaţie va fi gratuit.

La Casa de Cultură a Studenţilor, tinerii pasionaţi de cultura modernă pop a Japoniei, dar şi toţi cei care vor să descopere această fascinantă lume sunt invitaţi să participe la numeroase activităţi: workshop-uri de origami, kirigami, clame personalizate, light graffiti, desen digital, concursuri de AMV, Saiki şi Cosplay, jocuri pe console şi PC, conferinţe cu invitaţi speciali şi concerte. Accesul la Casa de Cultură a Studenţilor se va face pe bază de bilet.

Evenimentul este organizat de Asociația culturală Kesenai, în colaborare cu Organizația studenților de la Universitatea Tehnică (OSUT) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), având ca un prim sponsor principal compania Japan Tobacco International (JTI), al treilea cel mai mare producător de tutun din lume.

Pentru mai multe detalii, cei interesați pot vizita  site-ul oficial al festivalului http://japan-play.com/ro/ sau pagina de Facebook – http://www.facebook.com/japanplay.

Sursă foto: http://japan-play.com

Sursă articol:  http://japan-play.com 

 

Comments are closed.