Lulo Reinhardt pentru prima oară în România, la IRAF 2012

Posted on March 18, 2012 by

share on facebook   

Stranepotul figurii legendare a jazzului, Django Reinhardt concerteaza in cadrul celei de-a VI-a editii International Romani Art Festival

Stimati jurnalisti,

Odata cu cea de-a sasea editie a festivalului, IRAF se asaza in capitala. Bucurestiul va gazdui astfel in perioada 7-10 iunie urmatoarea editie a unuia dintre cele mai mari si mai complexe evenimente culturale de gen din lume.

Recunoscut si premiat la nivel international, IRAF aduce in cele 4 zile ale sale peste 30 de activitati felurite, reunind in programul sau reprezentatii artistice si de mestesug din toate genurile si formele de la muzica, dans, teatru, film, fotografie, moda, lansari de carte, pana la prestatii stradale, targuri de mestesugari si activitati pentru persoanele private de libertate, la acestea adaugandu-se numeroase actiuni de informare si implicare sociala (dezbateri, mese rotunde, workshopuri, etc) si activitati dedicate copiilor. Totul intr-un mediu multicultural, dinamic si surprinzator, care urmeaza sa aduca in fata publicului lucrari, reprezentatii, initiative si oameni de valoare din nu mai putin de 11 tari.

Pastrand standardele de excelenta cu care festivalul si-a obisnuit publicul, cea de-a sasea editie a IRAF anunta ca prim headliner al evenimentului pe nimeni altul decat Lulo Reinhardt, un maestru al chitarii acustice intr-un proiect de jazz exceptional, care face cinste mostenirii muzicale a faimosului Django Reinhardt, al carui descendent direct este artistul.

Recent, IRAF a fost premiat in cadrul Galei Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011, numarandu-se printre cele 36 de proiecte europene de impact major selectate din peste 1800 de aplicanti. De mentionat este faptul ca a fost singurul proiect cultural care a urcat pe podium, spre deosebire de restul celorlalte, venite exclusiv din domeniul social.

 

Accesand linkurile de mai jos puteti descarca comunicatul de presa complet si o poza a artistului

COMUNICAT INTERNATIONAL ROMANI ART FESTIVAL 1 ROMANA CU DIACRITICE .doc

COMUNICAT INTERNATIONAL ROMANI ART FESTIVAL 1 ROMANA FARA DIACRITICE .doc

lulo_reinhardt_72dpi_photo_by_Nicole_Bouillon.jpg

Mai jos gasiti si videoul in care artistul isi anunta venirea pentru prima data in Romania si un video cu Lulo Reinhardt in concert

http://www.youtube.com/watch?v=ycO_mAgMWFE

http://www.youtube.com/watch?v=4pUoviFtEHM

Accesand site-ul official al evenimentului www.iraf.ro gasiti mai multe informatii despre festival, artisti si actiuni, istoric, recomandari. Pentru detalii in privinta acreditarilor va rugam accesati butonul PRESA de pe site.

Multumim,
Asociatia Culturala TURN

Comments are closed.