Joia mânioasă în Gambrinus

Posted on March 15, 2012 by

share on facebook   

Joi, 15.03.2012, Tinerii mânioși din Gambrinus ne invită la Joia mânioasă, nu ca să ne mânie ci ca să ne pună un documentar care să ne inspire într-un mod sau altul.
Evenimentul face parte dintr-un șir încă nedefinit de joi special dedicate documetarelor și discuțiilor de după, bazate pe istoria și practica mișcărilor activiste de diferite facturi din diferite țări.
Joia aceasta între orele 19:00- 23:00 va fi difuzat „The take”(2007) ,în regia lui Avi Lewis și Naomi Klein. Pe scurt, acțiunea se petrece în suburbiile din Buenos Aires, într-o fabrică de piese auto dezafectată, unde treizeci de muncitori șomeri își așează „corturile” , refuzând să plece până nu li se va da de lucru.
Derivate din acest film, organizatorii propun următoarele teme de discuție:
„- Care sunt asemănările şi diferenţele dintre mişcările sociale autohtone românești şi mişcările reprezentate în The Take?

– Există muncitori din comunitate a căror existenţă se desfășoară în condiţii de precaritate din cauza forţelor economice globale? Cum îi putem sprijini?

– Există afaceri care se închid în comunitatea noastră, cu proprietari care pretind că “Nu există nici o alternativă”? Există o alternativă? Puteţi folosi exemple ca cel din film sau din altă parte a lumii pentru a identifica un răspuns local la globalizarea indusă de corporații?”
Intrarea este liberă!

 

Comments are closed.