Caravana GlocalTour vine in Romania si cauta voluntari!

Posted on March 15, 2012 by

share on facebook   

GlocalTour este un proiect internaţional ce are ca scop transformarea societăţii în mod pozitiv prin folosirea “educaţiei de la egal la egal” (peer to peer) ca instrument de responsabilizare socială şi creştere a nivelului de conştientizare a importanţei Educaţiei Globale pentru Dezvoltare. Este finanţat de Comisia Europeană și implementat de PATRIR (Peace Action Training and Research Institute of Romania), SWM Youth for the World în Polonia, Verein Niedersächsischer Bilungsinitiativen e.V.(VNB) în Germania și Volontariato Internazionale per lo Sviluppo (VIS) în Italia.

Într-o lume globalizată, în continuă schimbare, educaţia ar trebui să-i ajute pe oameni să înţeleagă complexitatea lumii şi să realizeze conexiuni globale între aspecte ca sărăcia sau schimbările climatice şi propriile lor vieţi. Ar trebui să-i pregătească pentru a trăi şi lucra într-o societate şi o economie globală, dar şi să-i stimuleze să se implice activ, pentru a face lumea un loc mai bun.

Caravana GlocalTour este o caravană mobilă ce contine o expoziţie multimedia dispusă în 4 săli şi 1 spaţiu central deschis. Aceasta va fi deschisă tuturor spre vizitare! Ideile elevilor și ale profesorilor sunt expuse folosind new media (filme-ghid, ecrane LCD cu info în stil wiki etc.), dar și reviste, jocuri, e-books cu lecţii globale, precum şi informaţii despre problemele de dezvoltare globală, corelate cu cele locale. Expoziţia este ghidată virtual de către tineri din ţările în curs de dezvoltare, care vor explica impactul problemelor globale asupra vieţii lor.

Caravana GlocalTour va traversa România timp de 7 luni și va trece prin varii oraşe. Căutam voluntari care să ne ajute să organizăm evenimente în oraşul lor, astfel încât un număr cât mai mare de persoane să beneficieze de informațiile din Caravana GlocalTour. Prin urmare, dacă te pasionează subiecte precum Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, Fair-trade, Drepturile Omului, Sănătate, Educaţie, dacă eşti plin/ă de iniţiativă și entuziasm, echipa GlocalTour te aşteaptă sa i te alături!

Orașele pentru care se caută voluntari sunt: Cluj-Napoca (7 mai-7 iunie), Târgu Mureş (8 iunie-14 iulie), Sibiu (15 iulie-14 august), Constanța (15 august-14 septembrie), Bucureşti (15 septembrie-24 octombrie) și Oradea (25 octombrie – 30 noiembrie). Pentru informaţii complete, accesaţi www.glocaltour.org.

 

sursă foto:http://www.glocaltour.org/

 

Comments are closed.