Concursul “Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre” începe mâine la Cluj-Napoca

Posted on March 14, 2012 by

share on facebook   

http://www.youtube.com/watch?v=3D5XMyV3Qs0&feature=player_embedded

Departamentul de JURNALISM al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării lansează mâine, 14 martie 2012, în sala II/2, de la ora 12:00 cea de-a treia ediție a competiției “Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”. Acest proiect se adresează prioritar studenților din anul III de la secțiile de jurnalism, dar și masteranzilor și doctoranzilor.

Organizat de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România (RCE), scopul programului rămâne același din edițiile anterioare, și anume de a oferi studenţilor posibilitatea de a decide ce anume reprezintă un subiect de interes în domeniul comunicării pe teme europene pentru cetăţeni şi de a realiza materiale jurnalistice, audio, video şi pentru presa on-line, care ulterior pot fi înscrise în concursul organizat de RCE.

Întâlnirea de mâine va consta în prezentarea programului “Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre” într-o manieră detaliată, iar studenții interesați vor primi instrucțiuni utile, precum și îndrumare de specialitate în vederea realizării propriilor materiale.

Termenul limită de predare a materialelor jurnalistice este 11 mai, când o comisie formată din jurnalişti de prestigiu din domeniile audiovizual şi on-line specializaţi pe teme europene şi experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România vor selecta cele mai bune proiecte. Acestea vor fi premiate şi, ulterior, oferite canalelor audiovizuale şi on-line centrale sau locale, ca material ilustrativ în diferite emisiuni sau secţiuni de profil.

 

Comments are closed.