A treia întâlnire a Uniunii Civice a Tinerilor Romi din România

Posted on March 6, 2012 by

share on facebook   

Alianta Civica a Romilor din Romania in parteneriat cu Asociatia Studentilor Romi Romano Suno din Cluj Napoca organizeaza in cadrul proiectului ²Roma Youth Alliance-Dezvoltarea unei retele functionale, active, moderne a tinerilor Romi²,finantat din Programul Tineret in Actiune,  intalniri in zece localitati din tara precum Cluj, Oradea, Timisoara, Iasi, Costanta, Braila, Bucuresti, Resita, Petrosani, Craiova intre 1 octombrie 2011 – 30 mai 2012.

In perioada 2-5 martie 2012 a avut loc la Pensiunea Bella din judetul Neamt a treia intalnire a Uniunii Civice a TInerilor Romi din Romania. Scopul acestei intalniri este de a evalua situatia tinerilor romi din Romania si de a elabora o strategie de urmat. Strategia se concentreaza asupra dezvoltarii profesional/academice, dezvoltarii abilitatilor de lucru in si pentru comunitatile de romi precum si promovarea tinerilor romi.

In urma intalniri de la Pensiunea Bella din judetul Neamt, tinerii romi si-au dezvoltat cunostintele cu privire la advocacy-lobby, comunicarea cu mass-media si au identificat doua probleme cu care se confrunta tinerii romi, care vor fi transformate in proiecte si aplícate spre posibili finantatori.

Participanti au fost 20 de tineri romi, studenti, implicati in societatea civica din judetul Iasi,Botosani,Neamt . Urmatoarele intalniri se vor desfasura in Resita si in Petrosani.

Comments are closed.