Restart în EDUCAŢIE, 20 martie

Posted on March 3, 2012 by

share on facebook   

Nu stiu altii cum sunt, nu stiu voi cum sunteti, dar pe mine a inceput sa ma incerce un soi de lesin (in orice fel, dar mai putin fizic), de fiecare data cand aud de cunostinte plecate la facultati sau masterate in “afara”. O fi din cauza apologiei deja lipsita de orice vitalitate a sistemului educational din statele cvasi-civilizate (am mai calatorit si noi si stim de ce folosim adjectivul “cvasi” inainte de a le numi civilizate), din cauza instituirii unui trend in educatie cu valente periculoase de la un anumit punct sau mai degraba din cauza ingrijorarilor mele cu privire la viitorul Romaniei.
Ma panichez un pic la inceput, dar apoi incep sa dau de initiativele unor oameni mai ingrijorati ca mine, oameni care poate chiar lesina la propriu cand le trec prin minte aceleasi ganduri legate de educatia romaneasca. O initiativa pe care am descoperit-o de curand si ma revigoreaza se numeste RESTART in Educatie- o platforma de discutii privind viitorul educatiei in Romaniei. E mai mult decat o platforma amiabila discutiilor, e o trambulina, un avant concret care propune elevilor, studentilor, antreprenorilor sociali, cadrelor didactice, ONG-urilor, cetatenilor cu spirit civic si antreprenorial sa vina, pana pe 20 martie, cu idei susceptibile de a solutiona problemele din educatie si sa le adauge pe platforma Restart Edu (restartedu.ro).
Sunt cautate acele idei care combina internetul si/sau aplicatiile mobile pentru invatarea si dezvoltarea oamenilor. Sunt acceptate si feedback-urile proiectelor deja propuse pe platforma.
Primele trei proiecte vor fi premiate cu 5000 de euro fiecare si asistenta pe o perioada de 6 luni pentru a atinge masa critica de utilizatori si pentru a deveni sustenabile.
Tot ce ai de facut este sa te mobilizezi si sa “desenezi” viitorul pe care vrei sa il traiesti in Romania.

Comments are closed.